Socialrun 2022

 

Na maanden van voorbereiding ging de Socialrun 2022 vrijdag 16 september om 12.30 van start in Soestenberg (Utrecht). Het hele weekend hebben we ons keihard ingezet voor de strijd tegen stigma’s in de geestelijke gezondheidszorg.

Onze bikkels hebben een waanzinnige inspanning geleverd door dag en nacht te hardlopen en fietsen in een barre tocht van ruim 555 kilometer. Het was erg nat, koud en op sommige momenten zelfs stormachtig en daardoor erg zwaar. Ons team ging er echter de volle 100 procent voor en liet zich niet kennen: voor ons was het vooral een groot succes!

Op zondagmiddag kwamen onze toppers in de stromende regen aan bij de finish waar ze na 48 uur eindelijk de eindstreep passeerden. Vermoeid, verregend maar vooral voldaan werden de medailles al dansend op het podium in ontvangst genomen.

Dankzij alle sponseren en donaties hebben we dit jaar ruim €20.000 opgehaald.

Waarom?  
Dit landelijke evenement is opgezet omdat veel mensen met psychische klachten aanlopen tegen vooroordelen waar ze veel last van hebben. Zo zouden ze niet in staat zijn een baan te behouden en zouden ze gemeden moeten worden, omdat ze onbetrouwbaar en onbekwaam zijn. De Socialrun is erop gericht deze stigma’s te verminderen; destigmatisering. Met deze run wordt geld opgehaald voor projecten tegen stigma én wordt er natuurlijk aandacht gevraagd voor dit probleem waar veel mensen dagelijks mee worstelen. 

Meer over de Socialrun weten? Kijk dan op de website van de Socialrun.

 

Sponsoren van de socialrun 2022

 

 

  
 

 


 

Direct hulp nodig?