Socialrun

Op 20, 21 en 22 september heeft een groep bikkels van GGZ Friesland drie dagen (dag en nacht) achter elkaar 555 kilometer hardgelopen en gefietst voor de Socialrun. Dit landelijke evenement is opgezet omdat veel mensen met psychische klachten aanlopen tegen vooroordelen waar ze veel last van hebben. Zo zouden ze niet in staat zijn een baan te behouden en gemeden moeten worden, omdat ze onbetrouwbaar en onbekwaam zijn. De Socialrun is erop gericht deze stigma’s te verminderen; destigmatisering.

Met deze run wordt geld opgehaald voor projecten tegen stigma én natuurlijk aandacht gevraagd voor dit probleem waar veel mensen dagelijks mee worstelen.

 

Socialrun 2019
Een weekend waarin we ons keihard hebben ingezet voor de strijd tegen stigma’s in de geestelijke gezondheidszorg.  Het was ver, het was op sommige momenten erg zwaar, maar het was vooral een groot succes!

De doorloop in Franeker op zaterdag was ook een succes. Gedurende de dag zijn ongeveer 40 teams, waaronder onze eigen helden, over ons terrein gekomen om even uit te rusten en op te frissen. We hebben hier uiteraard een feestje van gemaakt, met sport- en spelactiviteiten, muziek en lekker eten en drinken.

Zondagavond kwamen onze toppers aan bij de finish in Soesterberg. Met een welverdiend applaus kwamen ze met zijn allen over de eindstreep, om vervolgens hun medailles in ontvangst te nemen en het podium te bestijgen. Als organisatie mogen wij zeer trots zijn op deze groep.

Uiteindelijk heeft het team ruim €11.000 opgehaald voor het goede doel. Iedereen die heeft gedoneerd en aangemoedigd, ontzettend bedankt daarvoor!

Hieronder vind je een video samenvatting van dit fantastische weekend:


Meer over de Socialrun weten? Kijk dan op de website van de Socialrun.

Vragen?
Heb je nog verdere vragen neem dan contact met ons op!

Stefan van den Driest
E-mail: Stefan.van.den.driest@ggzfriesland.nl
Tel: 058 284 89 73

 

Joeri van der Goot
E-mail: joeri.van.der.goot@ggzfriesland.nl

 

Meer weten?

Direct hulp nodig?