Socialrun

Op 18, 19 en 20 september gaat een groep bikkels van GGZ Friesland drie dagen (dag en nacht) achter elkaar 555 kilometer hardlopen en fietsen voor de Socialrun. In 2019 haalden we met dit prachtige project ruim €11.000 op voor het goede doel! Ook dit jaar hebben we weer fantastische bedrijven die ons sponsoren tijdens deze editie van de Socialrun. WIj zijn hen enorm dankbaar en doen er alles aan om hen dit weekend in het zonnetje te zetten! 

Er was lange tijd veel onzekerheid of de Socialrun door kon gaan, maar we hebben goed nieuws! De Socialrun gaat door in een alternatieve vorm: de Socialrun-bingo! Hierbij mogen teams naar eigen invulling de 555 km plannen, waarbij er aanvullende opdrachten vanuit de socialrun gedaan moeten worden.  

We gaan dit jaar de route langs onze eigen locaties laten lopen. Dit biedt veel mogelijkheden om collega's, woonvormen en dagbestedingen erbij te betrekken. Uiteraard moeten we natuurlijk kritisch blijven kijken dat we ons te allen tijde aan de dan geldende regelgeving blijven houden.   

Route 2020

We hebben een mooie route die grotendeels door onze provincie gaat met een klein uitstapje door Groningen en Drenthe. De definitieve route is hieronder op de afbeelding te zien en je kunt ons hier ook live volgen tijdens de run! Wil je ons komen aanmoedigen? Dat kan! Hieronder hebben we de wisselpunten geplaatst, dat geeft een goede tijdsindicatie van hoe laat wij bij een bepaald punt zijn.

WIl je de route nog beter bekijken om te weten waar je aan de kant van de weg ons aan kunt moedigen? Bekijk hier de gedetailleerde route.

 

Onze bikkels steunen? Adopteer kilometers of word sponsor! 

Waarom?  
Dit landelijke evenement is opgezet omdat veel mensen met psychische klachten aanlopen tegen vooroordelen waar ze veel last van hebben. Zo zouden ze niet in staat zijn een baan te behouden en zouden ze gemeden moeten worden, omdat ze onbetrouwbaar en onbekwaam zijn. De Socialrun is erop gericht deze stigma’s te verminderen; destigmatisering. Met deze run wordt geld opgehaald voor projecten tegen stigma én wordt er natuurlijk aandacht gevraagd voor dit probleem waar veel mensen dagelijks mee worstelen. 

Meer over de Socialrun weten? Kijk dan op de website van de Socialrun.

Sponsoren van dit jaar tot nu toe: 

   
 
 


Vragen?
Heb je nog verdere vragen neem dan contact met ons op!

 
  Stefan van den Driest

   E-mail: Stefan.van.den.driest@ggzfriesland.nl   Joeri van der Goot
   E-mail: joeri.van.der.goot@ggzfriesland.nl   Sicco Bruinsma
   E-mail: sicco.bruinsma@ggzfriesland.nl

 

Meer weten?

Direct hulp nodig?