Socialrun

Op 18, 19 en 20 september gaat een groep bikkels van GGZ Friesland drie dagen (dag en nacht) achter elkaar 555 kilometer hardlopen en fietsen voor de Socialrun. In 2019 haalden we met dit prachtige project ruim €11.000 op voor het goede doel!  

Er was lange tijd veel onzekerheid of de Socialrun door kon gaan, maar we hebben goed nieuws! De Socialrun gaat door in een alternatieve vorm: de Socialrun-bingo! Hierbij mogen teams naar eigen invulling de 555 km plannen, waarbij er aanvullende opdrachten vanuit de socialrun gedaan moeten worden.  

We gaan dit jaar de route langs onze eigen locaties laten lopen. Dit biedt veel mogelijkheden om collega's, woonvormen en dagbestedingen erbij te betrekken. Uiteraard moeten we natuurlijk kritisch blijven kijken dat we ons te allen tijde aan de dan geldende regelgeving blijven houden.   

Route 2020

We hebben een mooie route die grotendeels door onze provincie gaat met een klein uitstapje door Groningen en Drenthe. Een eerste versie ervan is hier te bekijken (dit is nog niet de definitieve versie, er kunnen nog wijzigingen plaats vinden). We zijn druk bezig met regelen van de rust en wisselpunten. Hierbij gaan we zo veel mogelijk gebruik maken van onze eigen locaties. Voor Groningen en Drenthe is dit wat lastiger, maar bekijken we de mogelijkheden om gebruik te maken van de faciliteiten van andere ggz-instellingen.

 

Onze bikkels steunen? Adopteer kilometers of word sponsor! 

Waarom?  
Dit landelijke evenement is opgezet omdat veel mensen met psychische klachten aanlopen tegen vooroordelen waar ze veel last van hebben. Zo zouden ze niet in staat zijn een baan te behouden en zouden ze gemeden moeten worden, omdat ze onbetrouwbaar en onbekwaam zijn. De Socialrun is erop gericht deze stigma’s te verminderen; destigmatisering. Met deze run wordt geld opgehaald voor projecten tegen stigma én wordt er natuurlijk aandacht gevraagd voor dit probleem waar veel mensen dagelijks mee worstelen. 

Meer over de Socialrun weten? Kijk dan op de website van de Socialrun.

Sponsoren van dit jaar tot nu toe: 

.  


Vragen?
Heb je nog verdere vragen neem dan contact met ons op!

 
  Stefan van den Driest

   E-mail: Stefan.van.den.driest@ggzfriesland.nl   Joeri van der Goot
   E-mail: joeri.van.der.goot@ggzfriesland.nl   Sicco Bruinsma
   E-mail: sicco.bruinsma@ggzfriesland.nl

 

Meer weten?

Direct hulp nodig?