Paul de Bot nieuwe interim-bestuurder GGZ Friesland

Geplaatst op: 25-04-2022

Paul de Bot (1954) is aangesteld als interim-bestuurder van GGZ Friesland. Hij volgt in elk geval het komende half jaar de onlangs vertrokken Timo de Grefte op. GGZ Friesland gaat in die tijd op zoek naar een nieuw, vaste bestuurder.

Deze tussenoplossing komt voort uit overleg van de Raad van Toezicht met zittend bestuurder Ton Dhondt, de OR en de directie. Er bleek een gezamenlijke wens voor een tijdelijk opvolger. Redenen daarvoor zijn de uitdagingen waar GGZ Friesland voor staat en de tijd die naar verwachting nodig is in de zoektocht naar een vaste opvolger voor De Grefte.

De Bot is dan ook gevraagd om sowieso de komende zes maanden de rol van interim-bestuurder te vervullen, met de mogelijkheid tot verlenging als er in deze periode nog geen vaste bestuurder is aangesteld.

De in 1954 in Rotterdam geboren De Bot is geen onbekende binnen de geestelijke gezondheidszorg. Hij heeft een lange staat van dienst en was onder meer bestuurder van Lucertis en Dijk en Duin, onderdeel van de Parnassia Groep. Ook heeft hij meerdere management- en directiefuncties binnen de ggz gehad.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?