Op deze pagina

Mantelzorg

We vinden het belangrijk om tijdens de behandeling samen te werken met de mensen dicht bij de patiënt. Dat kan familie zijn, maar ook goede vrienden en andere naastbetrokkenen. Hoe we dat doen, lees je in ons familiebeleid.

We helpen jou ook. Want het is ook zwaar voor jou als iemand die je kent in behandeling is bij GGZ Friesland. We geven bijvoorbeeld voorlichting over psychiatrische klachten. Zo kun je beter begrijpen wat er met je familielid of vriend aan de hand is.  

Zelfhulptraining ‘Betrokken omgeving’

We bieden de training ‘Betrokken omgeving’ gratis aan. Dit is een online training. Tijdens deze  training krijg je inzicht in jouw rol als mantelzorger. Je leert hoe je beter omgaat met lastige situaties. De training bestaat uit 9 onderdelen. Deze gaan over verschillende onderwerpen, zoals communicatie en grenzen stellen. De training is vooral bedoeld om goed met praktische of emotionele problemen om te gaan.  

De training is voor mensen die zorg verlenen aan een familielid of vriend met psychische problemen. 
 
Het is één van de zelfhulpprogramma’s van GGZ Friesland. Je hoeft alleen maar een account aan te maken via deze pagina.

Informatieavond en cursus

We organiseren ook de informatieavond ‘Ondersteuning bieden aan een suïcidaal persoon’ en de cursus ‘Handvatten en steun bij een psychische kwetsbaarheid in je omgeving’

Handvatten voor de naaste