Landelijke publiekscampagne IkZorg van start

Geplaatst op: 02-11-2018

Niet alleen de ggz kampt met personeelstekorten, de hele sector Zorg en Welzijn heeft de komende jaren extra medewerkers nodig. Om mensen enthousiast te maken voor een loopbaan in de zorg is op 1 november de landelijke publiekscampagne IkZorg van start gegaan.

In deze campagne laten meer dan zeshonderd professionals met uiteenlopende beroepen en opleidingen zien hoe veelzijdig het werk in de zorg is. De campagne maakt deel uit van het actieprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van VWS en zich richt op scholieren, studenten, mensen die al in Zorg en Welzijn werken (overstappers) of in andere sectoren (zij-instromers). Met het actieprogramma ‘Werken in de Zorg’ pakt het ministerie van VWS de personeelstekorten aan in Zorg en Welzijn.

Vaktrots

Professionals staan centraal in IkZorg. De medewerkers vertellen wat ze doen, waar ze trots op zijn en over hoe mooi, breed, divers, uitdagend en spannend het werk is. Deze verhalen worden gebruikt voor de campagne die 3,5 jaar gaat duren en bereikt het grote publiek met onder andere tv- en radiospotjes, bioscoop, social media en abri’s. 

RegioPlus

Mensen met interesse in een baan in Zorg en Welzijn kunnen een landelijk telefoonnummer bellen en worden doorgeleid naar regionale contactpunten bij de RegioPlus-organisaties. De contactpunten zorgen voor concrete vervolgstappen en verwijzen door naar regionale werkgevers of opleidingen. Geïnteresseerde mensen worden op die manier snel geholpen. 

Benieuwd naar de verhalen? Kijk dan snel op www.ontdekdezorg.nl en ontdek hoe mooi en divers het werken in de zorg is!

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?