Landelijke GGZ-campagne: 'Minder regelgekte, meer zorg'

Geplaatst op: 16-11-2017

Met een vandaag gestarte landelijke campagne vraagt de ggz-sector aandacht voor het veelvoud aan administratieve lasten. De campagne, met als slogan ‘Minder Regelgekte Meer Zorg’, is een initiatief van GGZ Nederland en wordt door onder meer GGZ Friesland ondersteund. Doel is om in 2019 de administratieve lasten voor de helft te hebben verminderd.

Het hart van de campagne is het manifest met 7 uitgangspunten voor een nieuwe regelstandaard en een reeks activiteiten in 2018 waarmee de lastendruk kan worden vermionderd. Dit manifest kunt u als patiënt of medewerker ook ondertekenen! Op de eerste dag zijn al enkele duizenden handtekeningen gezet. Ook tekenen? Dat kan hier.

De campagne wordt ondersteund met filmmateriaal van patiënten en professionals op tv en sociale media, advertenties, opiniestukken en berichten in de regionale en lokale media. Klik hier voor de website met video's en overige info.

Ook schrijven we een brief aan het voltallige kabinet Rutte III en alle Nederlanders, waarin we ze verzoeken de regelgekte in de ggz te stoppen en ons manifest te ondertekenen.

Help je mee? Vraag dan aan je familie, vrienden en collega’s om het manifest ook te ondertekenen en Twitter met de hashtag #regelgekte.

 

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?