Hoe werkt het JVC?

Binnen het Jongvolwassenencircuit werken behandelaren die specifieke kennis hebben van verschillende problematiek. Het team van behandelaren bestaat uit enthousiaste medewerkers met ieder een eigen zorgachtergrond. Ieder van hen heeft kennis over een ander specialisme en samen vullen ze elkaar aan. Ze gebruiken hun persoonlijke vaardigheden om de jongvolwassenen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun herstel. Het belangrijkste is dat mensen ondanks hun klachten kunnen (blijven) deelnemen aan de maatschappij. In de fase waarin jongvolwassenen zitten is dit nog meer van belang voor hun eigen ontwikkeling.

Het JVC richt zich ook op de kracht die de jongvolwassenen hebben. Wat drijft hen en waar ligt hun passie? Waar halen zij hun plezier uit en waar ligt de veerkracht? We zoeken naar de juiste manier van herstel en doorlopen dit proces zo vroeg en kort als het kan, en zo lang en intensief als nodig.

Betrekken van de omgeving

Familieleden, naasten en vrienden om de jongvolwassenen heen worden hierbij betrokken, zodat iedereen samen kan werken aan het herstel. Op die manier kan ieder op zijn eigen manier bijdragen aan het plan van aanpak en de behandeling. Het hele proces vraagt ook wat van ouders in deze levensfase, bijvoorbeeld de bereidheid het vertrouwen te hebben én de moed om los te laten. Onze behandelaren verlenen de zorg dan ook in overleg met zowel de jongvolwassenen als hun naastbetrokkenen.

Direct hulp nodig?