Internetbureau Speak uit Heerenveen wint Dutch Health Hackathon 2017

Geplaatst op: 25-09-2017

Internetbureau Speak is afgelopen weekend winnaar geworden van de tweede Dutch Health Hackathon. Die stond dit jaar in het teken van gezond ouder worden. Het team 'Kaeps' ontwikkelde in de 26 uur durende wedstrijd in Leeuwarden een innovatie app in combinatie met een activity tracker voor mensen met beginnende dementie en diens naasten. De eerste prijs bedroeg 5000 euro.

Tientallen programmeurs, designers en andere creatievelingen startten zaterdagochtend in De Kanselarij met de Dutch Health Hackathon 2017. In iets meer dan 26 uur, waarbij amper werd geslapen, ontwikkelden ze innovatieve en veelal digitale concepten in het kader van Healthy Ageing FRL. Dat is een platform waarin zorg, onderwijs en bedrijfsleven hun krachten en kennis bundelen om innovaties te ontwikkelen waardoor inwoners van Friesland gezonder ouder worden.

In teams werkten de ‘hackers’ aan casussen die werden aangedragen door Noorderbreedte, Patyna, Alliade, KwadrantGroep, De Friesland Zorgverzekeraar, ZuidOostZorg en Van Andel ouderenpsychiatrie.

Na een weekeinde waarin liters cafeïne en Club Mate voor energie zorgden en termen als apps, beacons en wearables je om de oren vlogen was het resultaat een verzameling orachtige innovatieve concepten voor de ouderen van nu en de toekomst. Meer over de winnaars van Speak vind je op hun eigen website.

Lovende jury

De jury was lovend over de winnaars. ‘Speak wist in een weekend een innovatieve app te ontwikkelen in combinatie met een activity tracker voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. De jury was onder de indruk van het idee, het design en gebruiksvriendelijkheid voor de doelgroep. Deze innovatie heeft beslist de wow-factor', zegt juryvoorzitter Louwra Weisfelt.

 De jury bestond uit Oma Henny, Cid Berger van De Friesland Zorgverzekeraar, Biohacker Tom van Oudenaarden, PVDA’er en co-founder van De Cyberwerkplaats Astrid Oosenbrug en Marketing, Communicatie en Innovatiemanager van GGZ Friesland Louwra Weisfelt.

Prijzen

Team Coffee Roosters en team Little Bobby Tables sleepten respectievelijk de tweede (2500 euro) en derde prijs (€ 750 euro) in de wacht met een virual reality snoezelkamer voor ouderen om stress te verminderen en met de familie-app 'Onvergetelijk' om afspraken te maken wie wanneer bij oma of opa langsgaat.

Team Bad Boys ging er met de ontwikkelprijs (5000 euro) van De Friesland Zorgverzekeraar vandoor, waarmee ze de kans krijgen om hun concept verder te ontwikkelen. Ook werden er prijzen vergeven voor de challengewinnaar (team Hockusspokus), de Hackchallenge (team Bad Boys), de Design Award (Team 1), de Pitchprijs (Team Helpr) en de Co-creatieprijs (Team Little Bobby Tables).

 

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?