GGZ Friesland committeert zich aan ‘Green Deal 3.0’

Geplaatst op: 01-03-2023

Bestuurder Ton Dhondt heeft namens GGZ Friesland op dinsdag 28 februari zijn handtekening gezet onder de ‘Green Deal 3.0’, die de titel ‘Samen werken aan duurzame zorg’ draagt. Hij deed dit in het bijzijn van Annabeth de Jong, adviseur Duurzame bedrijfsvoering en Milieu van GGZ Friesland.

Hiermee committeert de organisatie zich aan de gestelde milieudoelen die partijen uit de zorgsector gezamenlijk en in overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben opgesteld. De doelstellingen die hierin staan – en die GGZ Friesland dus nastreeft – richten zich op het verduurzamen van de zorgsector. Het akkoord kent vijf thema’s, waar de komende drie jaar de nadruk op ligt: gezondheidsbevordering, kennis en bewustwording, CO2-uitstoot, circulair werken en medicatie.

Concreet houdt dit onder meer in dat GGZ Friesland in 2030 streeft naar 55 procent minder directe CO2-uitstoot dan in 2018 en naar klimaatneutrale zorg in 2050. Met de deal wordt ook gewerkt naar maximaal circulaire zorg in 2050. Ook hier geldt 2030 als ‘tussenstap’. In dat jaar moet het gebruik van primaire grondstoffen gehalveerd zijn.

Milieuthermometer Zorg
Daarnaast zijn we als organisatie ook bezig met de zogeheten ‘Milieuthermometer Zorg’, waarmee we de beschikking krijgen over instrumenten om de milieuprestatie en -zorg structureel te verbeteren en concreet aantoonbaar te maken voor medewerkers, patiënten en andere belanghebbenden. Het doel is om het bronzen niveau te bereiken. Door dit certificaat te verkrijgen, sluiten we ook aan op de eisen uit de ‘Green Deal 3.0’.

 

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?