GGZ Friesland verbindt zich aan energiecampagne

Geplaatst op: 10-10-2022

‘Duurzame zorg. Daar wordt toch iedereen beter van?’ Dat is de slogan van de energiecampagneweek die het Milieuplatform Zorgsector van 10 tot en met 14 oktober organiseert. GGZ Friesland is één van de ruim 175 zorginstellingen die zich verbinden aan de actie. 

Het doel moge duidelijk zijn: het energieverbruik in de zorgsector daar waar mogelijk verlagen. Vanuit het platform worden allerlei tips gegeven die hieraan kunnen bijdragen. En die tips beperken zich niet alleen tot de werkomgeving: ook voor thuis worden handvatten aangereikt.

Doe het licht uit als er niemand in de ruimte is, draai de thermostaat iets naar beneden en zet elektrische apparaten uit als ze niet gebruikt worden: het is slechts een greep uit de selectie voorbeelden.  

,,We hebben allemaal te maken met de stijgende energieprijzen. Zowel op persoonlijk niveau, maar ook als organisatie”, legt duurzaamheidsadviseur Annabeth de Jong de deelname van GGZ Friesland uit. ,,En we willen natuurlijk ook ons maatschappelijke steentje bijdragen. We moeten er gezamenlijk voor zorgen dat we het energieverbruik naar beneden krijgen. Als GGZ Friesland hebben we een speciaal energieteam dat zich hier mee bezighoudt.”

Op de website van Milieuplatform Zorgsector zijn meer tips te vinden. Het initiatief is opgezet in samenwerking met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en de zorgbranches.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?