GGZ College over LVB en psychiatrie op 13 juni

Geplaatst op: 10-06-2017

Onze maatschappij is constant in beweging, aanpassingen en vernieuwingen volgen elkaar in rap tempo op. Dat vraagt veel van mensen, maar vooral van mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Maar hoe kan het dat we een LVB vaak niet signaleren? Wat zijn de gevolgen als een LVB niet tijdig wordt gesignaleerd? En waarom hebben deze personen een verhoogd risico om een psychiatrische stoornis te ontwikkelen en van welke problematiek is dan sprake? Tijdens het GGZ College 'Beperkt begrepen' op 13 juni gaan onder andere een familie-ervaringsdeskundige en een gedragswetenschapper met elkaar hierover in gesprek. En jij kunt hier live bij zijn!

Wist je dat zo'n 14% van de mensen in Nederland (2,2 miljoen) zwakbegaafd is en 2% van de mensen een verstandelijke beperking heeft? Ze hebben moeite om in onze steeds complexer wordende maatschappij overeind te blijven en kunnen daardoor vastlopen. Mensen met een verstandelijke beperking hebben 3 à 4 keer meer kans om een psychiatrische stoornis te ontwikkelen. Het is een kwetsbare groep die vaak aan de aandacht ontsnapt. Tijdens het GGZ College over licht verstandelijke beperking (LVB) en psychiatrie gaan diverse experts op dit gebied daarom met elkaar in gesprek.

Wat zijn de gevolgen als een LVB niet tijdig wordt gesignaleerd? En waarom hebben deze personen een verhoogd risico om een psychiatrische stoornis te ontwikkelen en van welke problematiek is dan sprake?

Jij kunt hier live bij zijn!
Het GGZ College 'Beperkt begrepen' vindt plaats op 13 juni van 20.00 uur tot 21.00 uur in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. De zaal zit inmiddels vol, maar online is er nog voldoende plek! Meld je aan en stel tijdens de uitzending vragen aan tafelgasten, reageer op stellingen en doe mee aan de discussie!

Meer informatie over het GGZ College en voor welke beroepsgroepen accreditatie is aangevraagd is te vinden op de site van GGZ College

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?