Durfjijmetmij.nl: het platform voor vriendschap en liefde

Geplaatst op: 14-02-2022

Op initiatief van de Cliëntenraad is ook GGZ Friesland aangehaakt bij het initiatief durfjijmetmij.nl. Dit is een gratis ontmoetingsplatform voor mensen met psychische problemen. En wat is een betere dag om dat wereldkundig te maken dan Valentijnsdag? 

‘Het platform is 11 jaar geleden opgezet omdat we veel eenzaamheid zien bij mensen die in de psychiatrie verblijven. Inmiddels zijn er vele liefdes- en vriendenmatches ontstaan, zijn er bijna 5.000 actieve leden en sluiten zich steeds meer zorginstellingen aan bij durfjijmetmij.nl’, zo melden de initiatiefnemers. GGZ Friesland is één van de ruim dertig organisaties die zijn aangesloten. 
Sinds begin februari is de vernieuwde website gelanceerd. ‘Psychische problematiek maakt het wellicht lastig om aansluiting te vinden op andere ontmoetingssites. Durfjijmetmij.nl is een veilige omgeving waar leden het eerste contact online leggen zonder dat er nadruk ligt op zijn of haar problemen’, zo luidt de achterliggende gedachte.

Aanmelden gaat via de website durfjijmetmij.nl en is alleen bedoeld voor patiënten die in zorg zijn bij één van de aangesloten organisaties, zoals GGZ Friesland. Iedere aanmelding gaat eerst naar de betreffende zorginstelling voor goedkeuring. 
Het gaat dus niet louter om de zoektocht naar liefde; er zijn ook al genoeg mooie voorbeelden van vriendschappen die zijn ontstaan. 
 

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?