ChristenUnie Waadhoeke bezoekt GGZ Friesland

Geplaatst op: 22-03-2022

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week, bracht een deel van de ChristenUnie-fractie van de gemeente Waadhoeke een bezoek aan het GGZ Friesland-terrein in Franeker. 

,,Zorg voor elkaar en zeker voor onze kwetsbare medemensen staat voorop bij de ChristenUnie”, zegt lijsttrekker Bernita Hakvoort. ,,Het is belangrijk dat er een plek is waar mensen zichzelf kunnen zijn.”

De lokale politici werden rondgeleid door onder andere Anneke Hol-Steegstra, manager behandelzaken bij GGZ Friesland. ,,We werken vanuit de herstelvisie. Daarmee faciliteren we het herstelproces van het individu, met het doel dat iemand zo goed mogelijk kan functioneren en participeren met zo min mogelijk professionele hulp”, liet zij optekenen. 

Samenwerking

De gebiedsteams van de gemeente bieden hulp en ondersteuning aan de inwoners, ook met het doel van participatie. ChristenUnie Waadhoeke is benieuwd hoe de samenwerking met de gemeente Waadhoeke en GGZ Friesland verloopt. Wietse Blaauw, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, vindt dat de samenwerking nog verder versterkt kan worden. ,,Het is belangrijk dat we gezamenlijk psychische problemen goed en snel signaleren”, zegt hij. ,,Veel mensen met GGZ-problematiek hebben problemen op meerdere levensgebieden, zoals werk, wonen, financiën en sociale contacten. Wanneer we goed met elkaar samenwerken kunnen we meer betekenen voor deze mensen en lopen ze minder vast in hun functioneren en in het meedoen in de maatschappij.”

ChristenUnie Waadhoeke erkent dat het belangrijk is om problemen vroegtijdig te signaleren. ,,Daarmee voorkomen we dat mensen zwaardere zorg nodig hebben. Het is belangrijk dat er professionals in de zorg klaar staan”, aldus Hakvoort.Foto: Gerda Wesselius

Fotocredits: Gerda Wesselius

 

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?