Bijzonder kunstwerk 'Panorama InsideOut' start binnenkort

Geplaatst op: 21-02-2018

Achter de schermen zijn ze al druk bezig, maar binnenkort is het ook live te zien: de schilderijen van de tientallen deelnemers aan het kunstproject Panorama InsideOut. De kunstenaars maken een groot panoramadoek met een omtrek van 40 meter en een hoogte van 2 meter. Het schilderen van dit doek is vanaf maandag 12 maart te bewonderen bij GGZ Friesland (Hege Wier in Leeuwarden en Groot Lankum in Franeker) en ook onder meer bij MindUp in Leeuwarden en Sneek.

Ter voorbereiding op het echte werk werd op diverse locaties de afgelopen tijd een tekenworkshop gegeven waarin kunstenares Baukje Spaltro deelnemers uitdaagde om hun binnen- en buitenwereld te verbeelden. De frames voor het kunstwerk worden vanaf woensdag 21 februari al op de locaties neergezet. Het doek kan dan gespannen worden en geschuurd, zodat vanaf 12 maart deelnemers meteen van start kunnen.

Het eindresultaat zal een groot panorama zijn dat in de maanden juni en juli te zien is op het terrein van GGZ Friesland in Franeker.

Over Panorama InsideOut

INSIDEOUT is een kunstproject binnen het thema ‘iepen mienskip’ van LF2018 waarin mensen uit de psychiatrie verbeelden hoe zij het Friese landschap beleven. In een creatief proces van praten, tekenen en schilderen maken de deelnemers samen met een beeldend kunstenaar een Landschap van Stemmingen. Een landschap dat naar buiten brengt wat zij van binnen beleven. INSIDEOUT dus. Kunstenares Baukje Spaltro* is artistiek leider van het project.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?