AIOS of ANIOS (m/v)

Geplaatst op: 01-05-2019

GGZ Friesland is met ruim 2100 medewerkers en ruim 200 vrijwilligers één van de grootste werkgevers in de provincie Friesland. Door de omvang van de organisatie zijn er voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Daar hoort ook scholing bij. Wij zijn een erkend opleidingsinstituut voor psychiaters, psychologen en verpleegkundig specialisten. Toegepast wetenschappelijk onderzoek speelt een belangrijke rol om behandelingen te evalueren en te verbeteren. Wij komen graag in contact met:

arts assistenten die de opleiding tot psychiater willen volgen (AIOS)
of
arts assistenten niet in opleiding (ANIOS) die zich willen oriënteren in de psychiatrie en de opleiding overwegen

Informatie over de opleiding voor AIO
Het opleidingstraject bestaat uit de basisopleiding van tweeënhalf jaar met aansluitend een uitstroomprofiel van twee jaar. De uitstroomprofielen zijn: ouderenpsychiatrie, kinder- en jeugdpsychiatrie en volwassenen psychiatrie. Er zijn meerdere opleidingsplekken binnen GGZ Friesland beschikbaar. Het onderwijs wordt gevolgd binnen de Onderwijs & Opleidingsregio Psychiatrie Noord & Oost Nederland. Dit betreft één opleidingsochtend per week. Daarnaast volg je het onderwijs van de Friese psychiatrie-opleiding gedurende een halve dag per week. Studiemateriaal en andere opleidingskosten worden door GGZ Friesland vergoed. Meedraaien in crisisdiensten (avond/nacht/weekend) is een verplicht onderdeel van de opleiding.

Oriëntatiewerkplek als ANIO
Wanneer je nog onvoldoende ervaring heeft om te besluiten of de opleiding tot psychiater iets voor je is, biedt een werkplek als ANIO je een goede mogelijkheid om zich in de psychiatrie te oriënteren. Nadat je voor jezelf duidelijkheid hierover hebt, solliciteer je mee naar de beschikbare opleidingsplaatsen. Daarbij is gebleken geschiktheid een pre.

Wat vragen wij:

 • een afgeronde opleiding tot basisarts (in Nederland of een ander EU-land) blijkend uit een BIG-registratie als arts;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • een klant- en resultaatgerichte attitude gebaseerd op multidisciplinaire samenwerking;
 • een zelfstandige en proactieve houding;
 • flexibiliteit en creativiteit met een gezonde dosis humor;
 • aantoonbare affiniteit met de psychiatrie en het werken in een multidisciplinair team;
 • de behoefte een eigen visie op behandeling en zorg in de psychiatrie te ontwikkelen en daarbij collega's te enthousiasmeren;
 • rijbewijs B

Wat bieden wij:

 • een arbeidsovereenkomst afhankelijk van de functie (AIO/ANIO): voor de duur van de opleiding/(on)bepaalde tijd;
 • arbeidsvoorwaarden conform CAO-GGZ;
 • salaris en arbeidsvoorwaarden, afhankelijk van de functie, conform CAO GGZ;
 • een dynamische werkplek en een prettige werksfeer met volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.

Informatie en sollicitatie:
Voor inlichtingen over de functie kunt u contact opnemen met de heer dr. Lex Wunderink, psychiater en A-opleider, via lex.wunderink@ggzfriesland.nl.

Uw sollicitatie per e-mail, onder vermelding van vacaturenummer CL11046, kunt u sturen naar dorien.de.vries@ggzfriesland.nl

 

 

Uitgelichte ANIO vacatures: 

High en Intensive Care (HIC) kliniek in Leeuwarden - 32 - 36 uur per week.

Als ANIO op de HIC klinieken levert u als basisarts binnen een multidisciplinair team een actieve bijdrage aan de toepassing en doorontwikkeling van HIC zorg. De HIC klinieken zijn gesitueerd naast het algemeen ziekenhuis te Heerenveen en Leeuwarden. We hebben een unieke combinatie van HIC zorg, kortdurende structurerende dagbehandeling, thuisbehandeling (‘Fries IHT’) en 7 x 24 uurs crisisdienst in een cluster spoedeisende psychiatrie ondergebracht, met korte lijnen met FACT teams en forensische psychiatrie. De HIC klinieken leveren een actieve bijdrage in de HIC ontwikkeling en laat goede resultaten zien op diverse audits. In ontwikkeling is het realiseren van een spoedeisende hulp psychiatrie in het Medisch Centrum Leeuwarden en het concentreren van de HIC klinieken in het Jelgerhuis te Leeuwarden. We hechten aan goede contactuele verhoudingen. HIC zorg is altijd een tijdelijk intermezzo en vergt een goede samenwerking met interne en externe ketenpartners.

Voor inlichtingen over de functie kunt u contact opnemen met de heer dr. Lex Wunderink, psychiater en A-opleider, via lex.wunderink@ggzfriesland.nl.Uw sollicitatie per e-mail, onder vermelding van vacaturenummer CL11046, kunt u sturen naar dorien.de.vries@ggzfriesland.nl

Kliniek Kinnik (Kind en Jeugdpsychiatrie) - max. 36 uur per week
Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen hier opgenomen worden wanneer er sprake is van: gevaar voor zichzelf of voor en een ander veroorzaakt door een onderliggend psychiatrisch probleem. Of ontregeling op meerdere leefdomeinen, waardoor zowel kind of jongere als zijn leefomgeving en instabiel geworden zijn. Met een maximum van 8 bedden is dit de enige psychiatrische kliniek van de provincie Friesland. De kliniek van Kinnik is een gesloten opnameafdeling met een BOPZ-aanwijzing. 

Voor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met Nil Kaymaz, psychiater, via nil.kaymaz@ggzfriesland.nl. Of via Iteke Kramer, algemeen manager, via iteke.kramer@ggzfriesland.nl. Uw sollicitatie per e-mail, onder vermelding van vacaturenummer K17057 kunt u sturen naar vacatures@ggzfriesland.nl

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?