Spoedverwijzing

Als je patiënt direct zorg nodig heeft, kun je als verwijzer contact opnemen met 058 28 48 777.  

 

Geen crisis, wel snel hulp nodig

Ook als er geen acute crisis is, kan het nodig zijn dat we een patiënt binnen twee dagen ontvangen voor een intakegesprek. Dit om verdere problemen te voorkomen. Als verwijzer kun je dit aangeven door de optie ‘Verkorte toegangstijd’ te kiezen in Zorgdomein. Ook kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 058 28 48 777. We zijn op dat nummer ook bereikbaar voor consultatie en overleg.

 

Ben je familie of naaste?

Dan is dit nummer niet voor jou bedoeld. Dit spoednummer is alleen voor verwijzers, zoals een huisarts. Als familie of naaste kun je in dringende gevallen contact opnemen met de huisarts, behandelaar of de Dokterswacht (0900-1127112). 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik iemand aanmelden?

Je kunt patiënten op vijf manieren aanmelden voor GGZ Friesland en haar merken. 

Ik weet niet zeker of ik de patiënt door moet verwijzen naar GGZ Friesland. Bij wie kan ik terecht voor mijn vragen?

We bieden ook consultatie aan. Mocht je twijfelen over GGZ Friesland en een afdeling, neem dan contact op met de zorgadministratie van de afdeling. De contactgegevens staan in ZorgDomein of op onze locatie-pagina. 

Wat gebeurt er na de aanmelding?

We verwerken de aanmelding zo snel mogelijk. In het intakegesprek met de patiënt bespreken we de klachten en bepalen we hoe en waar we iemand het beste kunnen behandelen. We vragen de patiënt meestal om voor het gesprek een vragenlijst in te vullen.

Waar kan ik GGZ Friesland vinden in ZorgDomein?

  1. Klik op ‘Geestelijke gezondheidszorg’.  
  2. Kies de stoornis die van toepassing is. Weet u het niet of kunt u GGZ Friesland niet vinden onder deze stoornis? Kies dan ‘Overige zorgvragen Geestelijke gezondheidszorg’. 
  3. Vink ‘Specialistische ggz’ aan. 
  4. Kies het juiste zorgproduct in de dichtstbijzijnde regio. Let op: er is een uitklapmenu met ‘Toon nog … andere producten’.
  5. Kun je ons niet vinden? Zoek dan op ‘GGZ Friesland’ in de zoekbalk bovenin.