Ondersteuning bieden aan een suïcidaal persoon

Een informatieavond voor familie en naastbetrokkenen

Als naaste van iemand die gedachten heeft aan zelfdoding, ziet u zichzelf voor een enorme uitdaging staan. U wilt de ander zoveel en goed mogelijk steunen, maar dat valt lang niet altijd mee. Het ene moment lukt het goed om in uw kracht te blijven, terwijl u op een ander moment misschien moeite hebt om niet mee te gaan in de zwaarte van de ander. Ook kunt u het gevoel hebben dat u er helemaal alleen voor staat. Of u voelt zich onzeker over de vraag waar u goed aan doet. GGZ Friesland biedt voor familieleden en naastbetrokkenen van suïcidale patiënten daarom een gratis informatieavond aan. Dit kan u helpen bij het beter begrijpen van suïcidaliteit, maar geeft u ook handvatten over hoe u met de situatie om kunt gaan. 

Vragen waarop u bijvoorbeeld antwoord kunt krijgen zijn:

  • Hoe zorg ik thuis voor veiligheid?
  • Wat kan ik zeggen tegen iemand die aan zelfdoding denkt? 
  • Moet ik mijn studerende kind weer in huis nemen?
  • Wat zeg ik tegen onze kinderen over de suïcidaliteit van mijn partner?

De informatieavond wordt maandelijks aangeboden op dinsdag en duurt ongeveer twee uur. De data en tijden kunt u vinden in onderstaand aanmeldformulier. De avond wordt gegeven op locatie Jelgerhuis in Leeuwarden. Als u niet live aanwezig kunt zijn, is er de mogelijkheid om op een ander moment de informatie digitaal aangeboden te krijgen.

In de folder 'Ondersteuning bieden aan een suïcidaal persoon' kunt u alvast meer lezen over hoe u als familie of naastbetrokkene met een suïcidaal persoon in uw omgeving om kunt gaan. 

Heeft u vragen dan kunt u mailen naar cursus.naasten.suicidaliteit@ggzfriesland.nl.

Aanmelden

Direct hulp nodig?