GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Zomerse Fietsroutes

Drie weken geleden is het fietsseizoen van start gegaan en is de campagne Rij2op5 begonnen. Fietsen, e-bikes, fietsroutes en ambassadeurs staan deze zomer centraal. Het is heerlijk om op een vrije dag een rondje te gaan fietsen ter ontspanning of om op een mooie dag op de fiets naar het werk te gaan. Voor alle recreatieve fietsers volgt hier een aantal mooie fietsroutes in Friesland.

Heb jij een mooie fietsroute die nog niet op deze pagina staat? Stuur dan een e-mail naar pr@ggzfriesland.nl en wij voegen hem toe.

Fietstocht Achterkant van Leeuwarden (25 km)

Deze route bestaat uit twee delen; de noordelijke en zuidelijke lus. Beide lussen beginnen in het centrum van Leeuwarden. Daardoor kan de gehele tocht in één of twee afzonderlijke keren gefietst worden. Onderweg kom je verschillende molens tegen. In de routebeschrijving is aangegeven waar deze staan. Klik hier voor de fietsroute van de noordelijke lus en hier voor de fietsroute van de zuidelijke lus.

Fietstocht 'De dames Van ’t Hoogend' (25 – 35 km)

Deze fietstocht is bedacht door de dames van FryslânSudwest en is een route ‘waar iets te zien is’. Deze route kan gestart worden bij het station in Sneek (tocht is 35 km) en het station in IJlst (tocht is 25 km). De fietsroute loopt langs oude dijken, het water en plaatsen met een prachtig uitzicht.  Klik hier voor de fietsroute.

Route Gaasterland (33 km)

Deze 33 kilometer lange route is uitgezet door het Gaasterland in het zuidwesten van Friesland. De tocht voert je door mooie bossen, langs uitgestrekte houtwallen en een prachtig deel van het Friese merengebied, zoals Morra en IJsselmeerkust. Klik hier voor de fietsroute.

Fietstocht De Oersetters (45 km)

In deze fietsroute zijn er twee voet-/fietsveren die door het landschap van Zuidwest-Friesland varen. Op het ene moment fietst u door het waterrijke landschap van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland en op het andere moment fietst u door een dorp of weiland. Het is een fietstocht van 45 km met een steeds wisselend landschap. Klik hier voor de fietsroute.

Fietstocht De Lytse Marren (45 km)

Volgens het blad Mijn Fryslân is De Lytse Marren Fietstocht de mooiste fiesttocht van heel Friesland. Deze tocht is 45 km en loopt door natuurgebieden, via een pontje en steden met bezoekwaardige monumenten en musea. Hierdoor is er de mogelijkheid om tijdens de fietstocht ook deel te nemen aan culturele activiteiten. De fietstocht is duidelijk aangegeven met bewegwijzering. Klik hier voor de fietsroute.

Fietstocht Leeuwarden en omstreken (56 km)

Het startpunt van deze route is het station in Leeuwarden en eindigt daar ook weer. Via verschillende buitenwegen leidt deze fietstocht door verschillende dorpen zoals Stiens en Finkum. Voor een gedetailleerde fietsroute klik hier.