GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Zingevingsfestival

Zingevingsfestival 12 juni 2014: een bijzondere dag voor patiënten
 
GGZ Friesland, Verslavingszorg Noord Nederland, GGZ Drenthe en Promens Care hebben dit jaar de handen ineen geslagen om een Zingevingsfestival voor patiënten te organiseren. Het festival, dat dit jaar voor de negende keer wordt georganiseerd, is door deze samenwerking  groter dan ooit. GGZ Friesland doet dit jaar voor het eerst mee. Donderdag 12 juni wordt een dag vol ontspanning en vermaak, om mensen met psychische problemen of een verslaving “op verhaal” te laten komen. Deze dag wordt door de vier organisaties aangeboden en is gratis voor (ex-) patiënten en hun familie. Vanuit alle regio’s in Friesland wordt gratis busvervoer geregeld.

Als ik kon toveren...

Thema van het Zingevingsfestival 2014 is: Als ik kon toveren...  Een thema dat ruimte geeft aan de verbeeldingskracht. Psychische problemen of een verslaving kunnen grote impact hebben op uw leven en uw toekomst. Als ik kon toveren... neemt u mee naar een doel en inspireert u om (soms kleinere) stappen te zetten. Zelfstandig wonen, een baan zoeken, een relatie aangaan, een opleiding volgen of een hobby oppakken. Ondanks de beperkingen die psychische problemen of een verslaving met zich meebrengen, laten patiënten op het festival hun talenten en mogelijkheden zien: (mee)zingen, spelen in een band, een bezoek aan de Mooimakerij, iets creatiefs maken, hardlopen, vrienden ontmoeten en ervaringen delen of juist samen de stilte zoeken, mediteren en genieten van de natuur.
 

Programma

Op een bont festivalterrein staan tientallen stands waar patiënten en hun familieleden of vrienden aan allerlei creatieve, muzikale en ontspannende workshops mee kunnen doen. Er is theater, kunst en muziek. Gewoon genieten en u verwonderen over alles om u heen, kan ook. Ontspanning en plezier staan deze dag voorop. Patiënten leveren een grote bijdrage aan het festival. Zij verzorgen onder andere het muziekprogramma, creatieve workshops, de uitnodiging en het programmaboekje.
 
Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het programma? Bent u bijvoorbeeld muzikaal en wilt u een optreden verzorgen? Of wilt u een creatieve of sportieve workshop geven? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Hablé (linda.hable@ggzfriesland.nl) of Thea Gerritsen (thea.gerritsen@ggzfriesland.nl).
 

Meer informatie

In deze digitale nieuwsbrief vindt u de laatste nieuwtjes en meer informatie over het programma.
 

Aanmelden?

Het aanmeldformulier vindt u hier. U kunt zich opgeven tot 2 juni. Ook kunt u via dit formulier aangeven of u op 12 juni gebruik wilt maken van gratis busvervoer en waar u wilt opstappen. Het festival is donderdag 12 juni op landgoed Nieuw Allardsoog in Bakkeveen en de toegang is gratis.
 
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes rondom het Zingevingsfestival? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.