Vrijdag 6 mei komt wetenschapsfestival Expeditie NEXT naar Franeker

Geplaatst op: 07-04-2022

Kom in de meivakantie op vrijdag 6 mei naar Expeditie NEXT in Franeker: hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Samen met het Nederlandse wetenschapsveld en regionale partners brengen we de oude Franeker universiteit voor één dag weer tot leven door wetenschapsactiviteiten in de stad te organiseren. GGZ Friesland is van de partij met een unieke virtual reality-experience! 

Tijdens het festival kun je ervaren hoe virtual reality (VR) jou kan helpen bij hoogtevrees. Wil jij weten hoe je met een VR-experience jouw angst kunt overwinnen? Kom dan naar onze stand en ervaar het zelf! Verder kun je bijvoorbeeld meedoen aan de Grote Feit of Fabel Quiz met Klaas van Kruistum, luisteren naar de verhalen van Anna Gimbrère en Diederik Gommers onder de gigantische wereldbol GAIA of het heelal in het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium bekijken. 

Praktische informatie 
Datum en tijd: vrijdag 6 mei 2022 van 11:00-18:00 
Locatie: Binnen- en buitenlocaties in de hele binnenstad van Franeker 
Doelgroep: Gezinnen, met kinderen tussen ongeveer 6-12 jaar en hun ouders/begeleiders 
Reserveer je kaarten op www.expeditienext.nl. Gratis voor kinderen, € 7,50 voor volwassenen (dit is inclusief 2 consumptiemunten). 

Professor Nova Next 
Tijdens het wetenschapsfestival Expeditie NEXT worden kinderen in de basisschoolleeftijd en hun begeleiders geënthousiasmeerd voor de wetenschap in de breedste zin van het woord. Onder leiding van de fictieve Professor Nova Next en haar zes vrienden gaan de kinderen op expeditie door de binnenstad vol activiteiten als experimenten, live-onderzoek en opstellingen. Zo komen de kinderen in aanraking met allerlei wetenschappers over de meest uiteenlopende thema's van deze tijd.  

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?