GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Vider therapie

Met onze behandelmodule Vider bieden we een behandeling met behulp van een Virtual Reality bril. De behandelmodule is bedoeld voor de behandeling van diverse angststoornissen. De vider behandelmodule is toe te passen in de spreekkamer, met een behandelaar, maar ook thuis. Hierdoor kunt u nu aan uw angsten werken in een vertrouwde omgeving, waar en wanneer u dit wilt. Vider bevat een bibliotheek van behandelsituaties; bent u bang in openbare ruimtes? Met de virtual reality omgevingen van Vider waant u zich in een bioscoop, op een plein of in de supermarkt. U kunt op deze manier uzelf blootstellen aan uw angsten.

Exposure therapie

De behandeling is gebasseerd op exposure therapie. Exposure betekent letterlijk blootstellen. In deze therapie wordt u gevraagd om uzelf stapsgewijs bloot te stellen aan uw angsten. Deze vorm van gedragstherapie zorgt ervoor dat uw angst langzaam uitdooft. Met de behandelmodule Vider wordt u door middel van een Virtual Reality bril stapsgewijs blootgesteld aan uw angsten. Uw behandelaar begeleid u in de spreekkamer en met de Vider app kunt u thuis verder gaan met de behandeling.

Vider app

De app is binnenkort te downloaden in de appstore. Om de app te kunnen gebruiken moet u in behandeling zijn bij GGZ Friesland. Met uw behandelaar maakt u inloggegevens aan waarmee u kunt inloggen in de Vider app. U selecteert samen met uw behandelaar verschillende behandel situaties waaraan u tijdens de therapie wordt blootgesteld. Deze vindt u terug in uw app.

Download Vider Appstore (binnenkort) 
Download Vider Playstore (binnenkort)