Verpleegkundig Specialist Kinnik

Geplaatst op: 20-11-2019 | Solliciteren voor: 31-01-2020

Never a dull moment als Verpleegkundig Specialist in het crisiscluster van Kinnik, spreekt dat jou aan? Lees dan verder, want dan zijn wij op zoek naar jou!
In Friesland wordt er door Kinnik goede, toegankelijke psychiatrische (crisis) behandeling geboden voor die jongeren die dat nodig hebben. Dichtbij waar zijn/haar leven zich afspeelt en met nauwe betrokkenheid van de belangrijke mensen in het leven van deze jongeren. Met als doel om te voorkomen dat jongeren stagneren in hun ontwikkeling vooral bij te dragen aan dat zij sociaal participeren (school, werk, thuis etc).

Kinnik heeft de enige kinder- en jeugdpsychiatrische klinische voorziening van 5 bedden in Friesland. Onze ambitie is jongeren zoveel als mogelijk te herstellen in hun eigen omgeving, ook in crisis. Een zo kort mogelijke opname als het niet anders ambulant kan. Om dwang en/of drang te voorkomen wordt er gewerkt met de succesvolle Non-Violence Resistence methodiek. Om zo ambulant mogelijk te kunnen werken ontwikkelen wij onze outreachende functies door naar een IHT-Jeugd.

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Wil je in een inspirerend team werken en het verschil maken voor ouder en kind? Het crisiscluster van Kinnik zoekt namelijk zo spoedig mogelijk voor de acute opname afdeling en intensive home treatment een:

Verpleegkundig Specialist
32 uur per week


Als verpleegkundig specialist binnen het crisiscluster van Kinnik lever je binnen een multidisciplinair team een actieve bijdrage aan de toepassing en doorontwikkeling van de crisisbehandeling aan jongeren. We hebben een unieke combinatie van een acute opname afdeling, IHT-Jeugd in de vorm van dagbehandeling en intensieve thuisbehandeling en daarnaast crisisdienst voor jeugd gedurende kantooruren. Er zijn korte lijnen met de poliklinische en ambulante behandelvoorzieningen voor jeugd / jongvolwassenen. De crisisbehandeling kan een start van behandeling of een intermezzo in een lopende behandeling zijn, en vergt een goede samenwerking met interne en externe ketenpartners.

GGZ Friesland heeft de enige kinder- en jeugdpsychiatrische klinische voorziening van 5 bedden in Friesland. Onze ambitie is jongeren zoveel als mogelijk te herstellen in hun eigen omgeving, ook ten tijde van crisis. Het komt voor dat een jongere in een crisis raakt die te groot is om thuis op te lossen. Dan behoort een korte klinische opname tot de mogelijkheden. Deze opname is altijd zo kort mogelijk. Ook hierin blijven we nauw samenwerken met de naastbetrokkenen en/of het gezin. De opvoeding wordt niet overgenomen; maar er wordt samen met het kind, het gezin en het behandelteam gewerkt aan herstel. Het terugdringen van dwang en drang met aandacht gericht op het herwinnen van de eigen regie van de jongere staan daarbij centraal.

De verpleegkundig specialist (VS) biedt binnen de directe patiëntenzorg evidence based verpleegkundig specialistische behandeling in combinatie met geprotocolleerde medicamenteuze behandeling binnen de eigen competentiegebieden. De verpleegkundig specialist kan regiebehandelaar zijn en behandelt patiënten met ernstige en of langdurende psychiatrische problematiek en hun systeem. Voert (voorbehouden) handelingen uit, coördineert behandeling en consulteert/werkt samen met andere disciplines. De behandeling is gericht op herstel van het functioneren en omvat activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van eigen regie en zelfmanagement. De verpleegkundig specialist participeert in (wetenschappelijk) onderzoek en bevordert de ontwikkeling van de inhoud van het verpleegkundig vakgebied en het borgen van de verpleegkundige expertise.


Functie-informatie:

 • Je wordt ingezet als regiebehandelaar of als behandelaar onder regie van een andere regiebehandelaar;
 • Je verricht je werkzaamheden conform het beleid van de GGZ Friesland en passend binnen het professioneel statuut;
 • Je participeert als behandelaar ook in de crisisdienst van GGZ Friesland;
 • Je coacht het klinisch en het IHT-jeugd team en draagt bij aan deskundigheidsbevordering;
 • Je verricht wetenschappelijke onderzoek en draagt bij aan beleidsontwikkeling;
 • Je voert farmacotherapeutische en (deel)behandelingen uit;
 • Je bent beschikbaar voor advisering aan collegae
 • Je vindt uitdaging in actieve participatie in het terugdringen van dwang en drang toepassing en het terugdringen van suïcides.
   

Wij vragen:

 • Een afgeronde opleiding tot Verpleegkundig Specialist art.14;
 • Ontwikkelingsgericht en affiniteit met organisatorische aspecten;
 • Humor, enthousiasme en slagvaardigheid;
 • Een klant- en resultaatgericht attitude gebaseerd op multidisciplinaire samenwerking;
 • Integriteit en betrouwbaarheid.
   

Wij bieden:

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ;
 • Salaris conform de CAO GGZ;
 • Een dynamische werkplek en een prettige werksfeer met volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.
   

Informatie en sollicitatie:

GGZ Friesland is een rookvrije instelling. Wij gaan er vanuit dat je daar een bijdrage aan levert en op het werkt niet rookt. Je sollicitatie per e-mail, onder vermelding van vacaturenummer K19025, kun je sturen naar vacatures@ggzfriesland.nl. Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met:

 • Iteke Kramer (algemeen manager kliniek) IHT Jeugd en crisisdienst Kinnik, telefoonnummer 06 – 22 77 92 76 of via e-mail: iteke.kramer@ggzfriesland.nl
 • Linda Vervat (manager behandelzaken Kliniek) IHT Jeugd en crisisdienst Kinnik, telefoonnummer 06 – 12 53 74 95 of via e-mail: linda.vervat@kinnik.nl

 

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?