GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Verlies en rouw


Verlies en rouw is het vierde thema van de Publieksacademie. Iedereen krijgt in het leven te maken met verlies en rouw, dit is een natuurlijk proces. Rouwen wordt ingewikkelder wanneer het gaat om bijvoorbeeld moord, een dramatisch ongeluk, het verliezen van een kind of suïcide. Dan krijgt het brein meer te verwerken dan het aankan. Er komen wraak- of schuldgevoelens bij kijken, er ontstaan trauma’s. Soms kan een nabestaande daardoor depressief raken en vastlopen in zijn eigen leven. Verlies en rouw wil graag bijdragen aan het vergroten van kennis en begrip en het verlagen van drempels.

Tijdens deze Publieksacademie spreken klinisch psycholoog Jos de Keijser en verpleegkundig specialist Harold Wenning over de impact van het verlies van een dierbare en hoe behandeling kan helpen. Het panel wordt versterkt door ervaringsdeskundige Cees Smedema.


Op www.ggzfriesland.nl/live kunt u de Publieksacademie via de livestream op uw computer, tablet of smartphone meevolgen. De volgende Publieksacademie 'Stemmen en Achterdocht' staat in het teken van psychoses en schizofrenie en wordt uitgezonden op maandag 9 maart om 20:00 uur

<< Terug