Opleidingsplek Verpleegkundig Specialist

Geplaatst op: 31-12-2019 | Solliciteren voor: 31-12-2020

Ben je hbo verpleegkundige en wil je verpleegkundige talenten op topniveau brengen? Volg dan bij GGZ Friesland de Master opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ.

GGZ Friesland is een erkende praktijkinstelling voor de landelijke opleiding Master ANP-GGZ bij de opleidingsinstelling Stichting GGZ-VS. De opleiding is ingebed in de GGZ beroepenstructuur, is vormgegeven naar het landelijke profiel verpleegkundig specialist (artikel 14 wet BIG) en richt zich op drie rollen:

 1. verpleegkundig behandelaar (inclusief diagnostiek, farmacotherapie en somatiek);
 2. innovator/onderzoeker;
 3. coach.

Je bent gedurende de opleiding verpleegkundige in opleiding tot specialist (vios). Je verdiept jouw kennis en kunde door middel van een kwalitatief hoogstaande opleiding en brengt jouw verpleegkundige kwaliteiten verder tot ontwikkeling in de drie genoemde rollen. Door middel van supervisie, coaching, leertherapie en werkbegeleiding wordt ruim aandacht besteed aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het praktijkdeel wordt vormgegeven in drie werk/leer-plaatsen en biedt je als vios daardoor de mogelijkheid om zich in de rol van behandelverantwoordelijke, coach en in de rol van innovator vanuit het verpleegkundig domein te ontwikkelen door je én te verdiepen én te verbreden en de opgedane kennis daarin te integreren.

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je de onderwijsgraad Master of Science en de beroepstitel Verpleegkundig Specialist GGZ. Je wordt geregistreerd als verpleegkundig specialist in het BIG-register artikel 14.

Wat heb je nodig?

 • geregistreerd in het verpleegkundig beroepsregister, artikel 3, Wet BIG;
 • in bezit van een diploma HBO-verpleegkunde (Bachelor getuigschrift);
 • minimaal twee jaar werkervaring (minimaal 0,8 fte) als verpleegkundige in een HBO verpleegkunde functie in de GGZ (aangetoond door middel van FWG-functiebeschrijvingen van de laatste twee jaar);
 • aantoonbaar bovengemiddeld functioneren;
 • (passieve) beheersing van de Engelse taal.

Wat mag je verwachten?

 • Wij bieden een gevarieerde functie in combinatie met een masteropleiding, waarin je leert zelfstandig behandelverantwoordelijkheid te dragen in combinatie met het onderzoeken en verbeteren van de (verpleegkundige) diagnostiek, zorg en behandeling en het coachen van andere hulpverleners.
 • Voor de driejarige opleiding zijn er in 2020 vier opleidingsplaatsen beschikbaar binnen GGZ Friesland. De opleiding start in januari 2020.
 • Als verpleegkundige in opleiding tot specialist (VIOS) krijg je een dienstverband voor bepaalde tijd van 36 uur per week met een salaris conform de CAO GGZ FWG 60, min. € 3266 en max. € 4355. (32 uur is onder voorwaarden mogelijk).
 • De lestijd valt binnen werktijd, de studietijd is in eigen tijd. Er wordt uitgegaan van 15 uur zelfstudie per week.

Waar ga je werken?
Tijdens de opleiding werk je op drie verschillende werkplekken. Plaatsing wordt gedaan door de opleider. GGZ Friesland is één van de toonaangevende organisaties voor de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Zelfbewust, steeds bezig met vernieuwingen en verbeteringen. GGZ Friesland is een daadkrachtige organisatie, innovatief, betrokken en bruisend van kennis. Wij zetten ons vol overtuiging in voor de mensen in Friesland die ons het hardst nodig hebben. Onze medewerkers zijn daar, waar de patiënt en diens omgeving dat nodig hebben. Wij bieden hoogwaardige psychiatrische zorg. Dat vraagt om veerkrachtige en gemotiveerde professionals die zich blijven ontwikkelen in het voortdurend veranderende werkveld.

Klik hier voor de website van GGZ Friesland

Solliciteren
Solliciteren kan door het sturen van een motivatiebrief, curriculum vitae, een ingevuld aanmeldingsformulier, te downloaden op de website opleiding GGZ-VS (Klik hier voor de website van de opleiding GGZ-VS) en kopieën van de inschrijving BIG-register en diploma’s onder vermelding van vacaturenummer CL19054 naar vacatures@ggzfriesland.nl. Na de sollicitatieronde binnen GGZ Friesland volgt een sollicitatiegesprek bij de opleiding GGZ-VS in Utrecht waarvoor naast bovenstaande documenten een portfolio wordt gevraagd.

Meer informatie?
Kijk op de website van de opleiding www.ggzvs.nl of neem contact op met Dorien de Vries, dorien.de.vries@ggzfriesland.nl.

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?