GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


TinZ wint zorgprijs

20 december 2012

TinZ, Netwerk Dementie Friesland heeft de zorgprijs Univé Paludanus Prijs 2012 gewonnen. TinZ is een netwerkorganisatie, waaraan ook GGZ Friesland deelneemt. Samen met 33 andere zorgorganisaties geven zij vorm aan de ketenzorg voor mensen met dementie. Dit is uniek in zorgland.


Vanuit steunpunten, verspreid over de gehele provincie, zet TinZ onafhankelijke casemanagers in voor de begeleiding en ondersteuning bij (vermoedens van) dementie. Mensen met dementie kunnen door goed georganiseerde ketenzorg zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, in harmonie met hun mantelzorgers en andere betrokkenen.

Een onafhankelijke jury verkoos op 12 december jl. uit de drie genomineerde projecten TinZ Netwerk Dementie Friesland tot winnaar. ‘De kracht van dit project komt voort uit de samenwerking van de aangesloten zorginstellingen in Friesland waarbij niet naar het eigen belang wordt gekeken, maar alles draait om de cliënt', aldus jury-vicevoorzitter Ruud Lapré, voorzitter NVZD en emeritus hoogleraar Gezondheidszorgbeleid en -economie. ‘Daarnaast doen de casemanagers er van alles aan om de juiste zorg in te zetten die echt bij die cliënt past.'

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro, een professionele film over het project en een sculptuur. De jury is samengesteld uit  vijf mensen met als voorzitter Pia Dijkstra, lid Tweede Kamer.