Socialrun 2021: we doen weer mee

Geplaatst op: 31-08-2021

Het lopen en fietsen van maar liefst 555 kilometer voor het goede doel, met een route door Friesland deze keer. Dat is de manier waarop een team medewerkers van GGZ Friesland van 17 tot en met 19 september invulling geeft aan de Socialrun van dit jaar. Maar wat is die Socialrun? En vooral: waarom is die er? 

Bij de jaarlijkse Socialrun laten teams, zoals die van GGZ Friesland, zich sponsoren. Geprobeerd wordt om via bepaalde bedragen, per kilometer of verpakt in een sponsorpakket, zoveel mogelijk geld op te halen. Vorig jaar haalden de Friese lopers en fietsers maar liefst 18.000 euro op! Het zijn bedragen als deze die de Stichting Socialrun helpen om projecten op te starten die moeten helpen om stigmatisering tegen te gaan van mensen met een psychische aandoening. 

De opbrengst gaat naar mooie initiatieven
Over die groep bestaan helaas nog altijd veel vooroordelen. Zo zouden ze niet in staat zijn een baan te behouden en zouden ze gemeden moeten worden, omdat ze onbetrouwbaar en onbekwaam zijn. Met de gelden uit de Socialrun worden projecten gestimuleerd om hier wat tegen te doen. Zo is er steun voor meer zogeheten sociale inclusie en ter bevordering van de openheid over psychische klachten. Dit jaar gaat er 50% naar de stichting Socialrun en 50% wordt gereserveerd voor initiatieven vanuit GGZ Friesland. Deze initiatieven kunnen worden ingediend door medewerkers, naasten en patiënten. Zo komt een deel van het geld ten goede van ideeën en initiatieven die dichtbij onze organisatie staan en waar wij in geloven. 

Met elkaar. 
Tegen stigma’s. 
Voor het goede doel. 

Steun ons! 
De uitdaging moet niet alleen het afleggen van de 555 kilometer zijn, maar ook het ophalen van donaties en sponsoring. We houden niet zomaar het handje op; we gaan er vol voor, elk van de 555 kilometers lang! Steun ons! Dat kan op verschillende manieren, groot of klein. Bijvoorbeeld aan de hand van het adopteren van kilometers of simpelweg door sponsoring. 

Meer informatie over doneren of sponsorpakketten vind je hier.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?