Psychiater / Manager behandelzaken

Geplaatst op: 05-11-2019 | Solliciteren voor: 30-06-2020

GGZ Friesland zoekt nieuwe helden! 
Heb je altijd al willen aanmeren in Friesland? Genieten van de rust, ruimte, natuur en al het moois wat Friesland te bieden heeft? Pak nu je kans en kom werken als psychiater bij GGZ Friesland! GGZ Friesland is een daadkrachtige organisatie, innovatief, betrokken en bruisend van kennis. Wij zetten ons vol overtuiging in voor de mensen in Friesland die ons het hardst nodig hebben. Onze medewerkers zijn daar, waar de patiënt en diens omgeving dat nodig hebben. Wij bieden hoogwaardige psychiatrische zorg. Dat vraagt om veerkrachtige en gemotiveerde professionals die zich blijven ontwikkelen in het voortdurend veranderende werkveld.

Binnen het organisatieonderdeel Urgent & Intensief bieden de High & Intensive Care (HIC) klinieken te Leeuwarden en Heerenveen zorg aan patiënten met een ernstige psychiatrische aandoening. De HIC is een acute opnameafdeling voor patiënten die een ernstige psychiatrische crisis doormaken en voor wie een gesloten opnamesetting tijdelijk nodig is. De behandeling op de HIC is erop gericht om samen met patiënt en naasten de crisis terug te brengen zodat de ambulante behandeling weer veilig vervolgd kan worden. Binnen onze rol proberen wij bij te dragen aan dat de patiënt de eigen regie hervindt en verder kan werken aan zijn/haar. Behandeling op een HIC een intermezzo binnen een ambulant behandeltraject. Voor de High en Intensive Care (HIC) kliniek in Heerenveen zijn we op zoek naar een energieke en enthousiaste spin in het web, tevens te combineren met een rol als manager behandelzaken.

Wat doet GGZ Friesland voor jou?
GGZ Friesland doet aan maatwerk. Samen met jou willen we kijken naar je ambities, je werktijden, je digitale ondersteuning met middelen en onderzoek. En dat in een mooie en rustige provincie, waar het goed (en goedkoop) wonen én werken is. We bieden ruimte voor innovatie, zijn deskundig, optimistisch en stimuleren eigen initiatief. In overleg is er bovendien veel mogelijk qua wetenschappelijk onderzoek of aangepaste werktijden in verband met kinderen of andere privéomstandigheden. Bij GGZ Friesland zoeken wij samen met jou (binnen de grenzen van de CAO) naar de best passende honorering en ureninzet. Een arbeidsmarkttoeslag maakt hier deel van uit. 

Wat ga je doen?
Binnen de HIC kliniek Heerenveen zoeken wij een psychiater die werkt vanuit het gedachtegoed van High Intensive Care en Intensive Home Treatment en deze visie verder helpt ontwikkelen. Je levert als medisch specialist binnen een multidisciplinair team een actieve bijdrage aan de toepassing en doorontwikkeling van HIC zorg. Binnen het team werk je samen met enthousiaste collega’s in een multidisciplinaire samenstelling vanuit de locatie Heerenveen. Je geeft artsen in opleiding tot specialist begeleiding maar ook geef je begeleiding aan artsen niet in opleiding en coassistenten. Vanuit de herstelvisie zet je je met hart en ziel in voor een kwetsbare groep mensen.

Als je het ambieert en leuk lijkt is deze functie te combineren met de rol van manager behandelzaken. In die rol geef je inhoudelijk leiding aan het multidisciplinaire team en motiveer en stimuleer je medewerkers bij te dragen aan de ambities van het onderdeel en de organisatie. Ten slotte heeft GGZ Friesland de ambitie om een nieuwe HIC kliniek te realiseren, we zoeken een gedreven collega die met ons de nieuwe HIC kliniek vorm kan geven.

Woon je (nog) niet in de buurt?
Ben je een actieve en ambitieuze psychiater die houdt van een uitdaging? Dan vragen wij je te reageren. Wij kunnen ons voorstellen dat Friesland niet altijd direct om de hoek ligt, vandaar dat we je vier weken lang een vakantiewoning naar keuze in Friesland willen aanbieden. Daarmee krijg je vier weken lang de mogelijkheid om te werken bij GGZ Friesland en te genieten van de Friese cultuur en de prachtige omgeving. Je bepaalt zelf waar je vakantiehuisje staat! Aan het water, in het bos, op het platteland, alles is mogelijk!

Functie-informatie:

 • Als regiebehandelaar fungeren conform professioneel statuut van GGZ Friesland;
 • Vanuit de medische professionaliteit een bijdrage leveren aan alle onderdelen van het diagnostiek- en behandelproces;
 • Op- en bijstellen van behandelplannen en leiden van evaluaties en behandelingen;
 • Het uitvoeren van farmacotherapeutische en (deel)behandelingen;
 • Zorgdragen voor een volledige, tijdige en juiste registratie in het patiëntendossier en productieregistratie;
 • Je vindt uitdaging in actieve participatie in het terugdringen van dwang en drang toepassing en het terugdringen van suïcides.
 • Vanuit eigen professie inhoud geven aan ontwikkelingen op het gebied van zorgprogramma’s;
 • Beschikbaar zijn voor in- en externe consultatie en advisering aan collegae;
 • Proactief zijn in het onderhouden van samenwerkingsrelaties binnen de onderdelen van GGZ Friesland en ketenpartners.
   

Wij bieden:

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een goed salaris met arbeidsvoorwaarden en inschaling conform AMS CAO-GGZ;
 • Een dynamische werkplek met volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen;
 • Mogelijkheden scholing te volgen m.b.t. de doelgroep;
 • Participeren in wetenschappelijk onderzoek;
 • De mogelijkheid om specifieke deskundigheid te ontwikkelen binnen het team en beleidsinhoudelijke zaken vorm te geven.

Wij vragen:

 • Een afgeronde opleiding tot psychiater blijkend uit een BIG-registratie;
 • Een professional die het multidisciplinaire team mee kan helpen ontwikkelen in de gewenste richting;
 • Een resultaatgerichte proactieve professional die betrokken is bij de directe zorg voor patiënten en bij behandelbeleid;
 • Flexibiliteit, humor en creativiteit;
 • Een klant- en resultaatgerichte attitude.
 • Dat je ervaring en affiniteit hebt met de acute psychiatrie.
   

Als manager behandelzaken ben je:

 • in staat bent om - samen met de manager algemene zaken en in afstemming met de directie de HIC klinieken verder te positioneren en door te ontwikkelen;
 • in staat bent om op inspirerende wijze vorm te geven aan het coachen van de professionals bij de uitvoering van de werkzaamheden;
 • een doortastende, praktische en resultaatgerichte benadering, waarbij je sociale en organisatorische aspecten combineert in een motiverende en stimulerende stijl van leidinggeven.
   

Solliciteren of heb je vragen?
Voor inlichtingen over de functie staat Michiel Morshuis (directeur behandelzaken van de HIC klinieken) of Wytske Posthuma (algemeen manager HIC klinieken) je graag te woord. Zij zijn telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (088) - 33 65 604. Je kunt ook contact met hen leggen via e-mail: wytske.posthuma@ggzfriesland.nl of michiel.morshuis@ggzfriesland.nl. Je sollicitatie kun je per e-mail sturen naar vacatures@ggzfriesland.nl.

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?