GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Problemen bij ouderen

Door de levensfase waarin ouderen zich bevinden kunnen zich eerder problemen als neerslachtigheid, piekeren, zingevingsvragen, vergeetachtigheid en eenzaamheid voordoen. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Is uw partner overleden en bent u daardoor in een sociaal isolement geraakt? Of moest u gedwongen verhuizen of heeft u te maken gehad met ernstige ziektes? Vergeet u steeds meer dingen en wilt u dit liever niet erkennen?

Van Andel Ouderenpsychiatrie

Van Andel ouderenpsychiatrie is er voor mensen die last hebben van psychische problemen, waardoor ze zich beperkt voelen in hun dagelijks leven. Ons team is gespecialiseerd in het behandelen van psychische klachten bij mensen die meestal ouder zijn dan 70 jaar. Ook behandelen we mensen die jonger zijn dan 70 jaar, wanneer er sprake is van een lichamelijke kwetsbaarheid in combinatie met psychische problematiek.
Van Andel is onderdeel van GGZ Friesland en biedt advies, behandeling en begeleiding. Samen met u en uw naasten werken we aan herstel. We sluiten aan bij uw wensen, mogelijkheden en leefsituatie. Meer informatie over Van Andel kunt u vinden op deze website.
 

Veelvoorkomende psychische problemen
Problemen die veel bij ouderen voorkomen zijn depressie, angst- en geheugenproblemen.