Rotary Club Heerenveen trakteerde KOPP-kinderen op een dagje uit!

Geplaatst op: 21-02-2019

Op 20 februari verzamelde zich rond 12.00 uur een groep enthousiaste kinderen bij de Hege Wier. Deze kinderen, die begeleiding krijgen vanuit KOPP, waren namelijk uitgenodigd door Rotery Club Heerenveen om een dagje op stap te gaan naar het Kameleondorp. Eindelijk was zover!

Samen met begeleiders en leden van Rotary Club Heerenveen vertrokken de kinderen richting Terherne. Daar aangekomen werden ze hartelijk ontvangen met een glaasje drinken en een stuk suikerbrood. Vervolgens werden de kinderen in groepjes verdeeld en was het tijd voor een speurtocht. Voor sommigen was dit best spannend omdat ze elkaar nog niet kenden. Gelukkig was die spanning snel voorbij en werd er goed samengewerkt.

Na de speurtocht keken ze samen naar 'De schippers van de Kameleon', was er ruimte om vrij te spelen in de boerderij en hebben ze zelfs allemaal een naambordje gesmeed met hun eigen initialen! Aan het einde van de middag had iedereen van al dat spelen natuurlijk flinke trek gekregen, dus was het tijd om pannenkoeken en pizza's te bakken. Gezamenlijk zijn de bakkunsten opgegeten en vertrok de groep met een volle maag weer richting Leeuwarden.

Het doel van de middag was om de nadruk niet op de problematiek van de ouder te leggen, maar het vooral leuk en gezellig te hebben. De kinderen wisten natuurlijk wel van elkaar waarom ze mee waren met dit uitje, maar zonder dat erover gepraat hoefde te worden ontstond hierdoor een soort verbondenheid. Bij het afscheid werden er knuffels en telefoonnummers uitgewisseld. 'Dit voelt een beetje als vakantie. Dat je net een vriendin hebt gemaakt, maar alweer zo snel afscheid moet nemen'.

Dankzij Rotary Club Heerenveen kijkt iedereen terug op een hele mooie middag!

   

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?