P-opleider

Geplaatst op: 19-03-2020 | Solliciteren voor: 09-04-2020

GGZ Friesland heeft een ruim aantal erkende praktijkopleidingsplaatsen voor de postmaster psychologie opleidingen en kent een jarenlange opleidingstraditie. Naast deze opleidingen is GGZ Friesland een erkende opleidingsinstelling voor de opleiding tot psychiater, verpleegkundig specialist en voor de diverse andere opleidingen in het verpleegkundig domein. De Raad van Bestuur zoekt een ervaren Klinisch Psycholoog die de uitdaging aan wil gaan als:

P-opleider


Functie informatie:
Als P-opleider ben je binnen de organisatie verantwoordelijk voor het opleidingsbeleid van de postmaster psychologieopleidingen. Samen met de praktijkopleiders, werkbegeleiders en supervisoren geef je vorm aan de praktijkopleiding van de predoctorale en postdoctorale beroepsopleidingen voor GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Je bewaak je de samenhang en de kwaliteit van de opleiding zodat een goed opleidingsklimaat gegarandeerd blijft. Steeds meer zal de P-opleider van GGZ Friesland een rol krijgen waarin hij/zij medeverantwoordelijkheid draagt voor de P-opleiding in andere instellingen in de provincie. De P-opleidingen zijn met de psychiatrie opleiding en de opleiding tot verpleegkundig specialist gepositioneerd in het Leerhuis van GGZ Friesland, van waaruit de opleidingen worden gefaciliteerd. De P-opleider heeft een directe lijn met de Raad van Bestuur.
 

Functie-inhoud:
Als P-opleider bewaak je dat de praktijkinstelling(-en) voldoet aan de criteria voor de erkenning als praktijkinstelling, je doet beleidsvoorstellen voor zowel het praktijk- als het cursorisch deel van de opleidingen en bewaakt de kwaliteit van de verschillende praktijktrajecten. Je verzorgt in overleg met de divisies de planning van het aantal opleidingsplaatsen, brengt in afstemming met de ontwikkelingen binnen GGZ Friesland nieuwe plaatsen tot ontwikkeling en draagt zorg voor de werving en selectie van kandidaten. Je bewaakt en ontwikkelt de kwaliteit van de bij de P-opleidingen betrokken professionals. Je onderhoudt contacten met de medewerkers die in opleiding zijn en ziet toe op de voortgang van de praktijkopleiding. Je faciliteert de infrastructuur voor toegepast wetenschappelijk onderzoek in de instelling en verricht indien gewenst researchactiviteiten. Vanuit jouw positie als P-opleider word je regelmatig gevraagd een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het zorgbeleid en het daaraan gerelateerde HRM-beleid. De P-opleider kan zelf functies uitoefenen binnen individuele opleidingstrajecten, bijvoorbeeld als praktijkopleider, werkbegeleider of supervisor.
 

Wij bieden:
Een aanstelling van 32 tot 36 uur, waarvan minimaal 12 uur als P-opleider. Uren in onderling overleg af te stemmen. Afhankelijk van jouw specialisatie en belangstelling worden de uren naast je functie als P-opleider ingevuld binnen de patiëntenzorg. Salariëring en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO GGZ.
 

Wij vragen:
Naast een afgeronde (post-)academische opleiding Klinische psychologie en minimaal vijf jaar werkervaring als klinisch psycholoog in de psychiatrie, BIG-geregistreerd vragen wij:

  • Iemand die met enig gezag maar ook met zekere sensitiviteit kan opereren in het netwerk van opleidingen binnen en buiten de organisatie;
  • Een stevige persoonlijkheid die graag naar verbinding zoekt
  • Een professional die zich staat voor een goed opleidingsbeleid en dit ook weet uit te dragen
  • Wetenschappelijke interesse en ervaring welke nodig is voor de organisatie en uitvoering van de opleiding;
  • Affiniteit met en aantoonbare ervaring opgedaan binnen de predoctorale en postdoctorale beroepsopleidingen;
  • Zelfstandig en resultaatgericht werken binnen de organisatorische kaders en procedures;
  • Flexibel, collegiaal, ondernemend en ruime managementervaring;
  • Beschikt over een hoge mate van organisatiesensitiviteit.
     

Inlichtingen en sollicitatie:
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Ton Dhondt (RvB), telefoonnummer 058 – 28 48 704. Jouw sollicitatie, onder vermelding van vacaturenummer CL20066, kun je vóór 9 april 2020 sturen naar: vacatures@ggzfriesland.nl.

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?