Leefstijl

GGZ Friesland zet zich in voor herstel van zijn patiënten. Bij herstelondersteunende zorg hoort een gezonde leefstijl. De toenemende vraag op het gebied van leefstijl leidde eind november 2019 tot toekenning van formatie en budget door GGZ Friesland voor de zogeheten leefstijlgroep, bestaande uit vijf betrokken, bekwame en bevlogen medewerkers.  

Inmiddels is sprake van een steeds verdere implementatie binnen de herstelondersteunende zorg, ook door samenwerkingen van allerlei aard. Dit betreft onder meer de ROM-verpleegkundigen, maar ook sportinstanties als BV Sport, zwembaden, sportscholen en sportverenigingen. Zo zijn al diverse trajecten gestart, verspreid over de hele provincie. Dat is ook in de toekomst het plan.  

De leefstijlgroep helpt sinds de start zowel patiënten als medewerkers binnen GGZ Friesland op het vlak van leefstijlverbetering. Tientallen teams kwamen al met vragen en ondersteuningsverzoeken. Door de formatie en budget voor de leefstijlgroep kon het team verder professionaliseren en aan de slag gaan met het verbeteren van de gezondheid van patiënten en werknemers, zodat dit op een positieve manier kan bijdragen aan herstel. 

Zo fit als je kunt

Met een bewuste en gezonde leefstijl voel je je fitter, vitaler en heb je meer energie. Je kunt op verschillende gebieden werken aan een gezonde leefstijl. Daarom richten we ons het komende jaar iedere maand op een bepaald thema. Daarbij kijken we naar de drie pijlers van een gezonde leefstijl: gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Op de leefstijlkalender vind je een overzicht van alle thema’s die in 2021 aan bod komen. Mocht je vragen hebben over een van de thema’s, schroom niet om contact met ons op te nemen! Je kunt ons bereiken via leefstijl@ggzfriesland.nl.

Download de Leefstijlkalender 2021

Zelf aan de slag met een bewuste leefstijl?
De thema's die behandeld worden zijn niet alleen voor cliënten van MindUp nuttig. Iedereen doet er goed aan om bewust na te denken over zijn of haar leefstijl. Daarom vind je hier straks iedere maand een factsheet die hoort bij het thema. Voel je vrij om deze factsheets af te drukken of te delen.

Januari - Gezonde voeding
Gezonde voeding is een heel belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Het is de brandstof en bouwstof van ons lichaam en er is veel om rekening mee te houden. We staan stil bij wat gezonde voeding is en welke simpele trucs je kunt inzetten.

Bekijk de factsheet! 

Februari - Slapen
We slapen gemiddeld één derde van ons leven en tijdens deze rustmomenten herstelt ons lichaam en geest van de dag. Een goed dag- en nachtritme is enorm belangrijk voor onze prestaties overdag. We verdiepen ons in slaap en hoe we een goede nachtrust kunnen bevorderen.

Bekijk de factsheet!

Meer weten?

Direct hulp nodig?