Leefstijl

GGZ Friesland zet zich in voor herstel van zijn patiënten. Bij herstelondersteunende zorg hoort een gezonde leefstijl. De toenemende vraag op het gebied van leefstijl leidde eind november 2019 tot toekenning van formatie en budget door GGZ Friesland voor de zogeheten leefstijlgroep, bestaande uit vijf betrokken, bekwame en bevlogen medewerkers.  

Inmiddels is sprake van een steeds verdere implementatie binnen de herstelondersteunende zorg, ook door samenwerkingen van allerlei aard. Dit betreft onder meer de ROM-verpleegkundigen, maar ook sportinstanties als BV Sport, zwembaden, sportscholen en sportverenigingen. Zo zijn al diverse trajecten gestart, verspreid over de hele provincie. Dat is ook in de toekomst het plan.  

De leefstijlgroep helpt sinds de start zowel patiënten als medewerkers binnen GGZ Friesland op het vlak van leefstijlverbetering. Tientallen teams kwamen al met vragen en ondersteuningsverzoeken. Door de formatie en budget voor de leefstijlgroep kon het team verder professionaliseren en aan de slag gaan met het verbeteren van de gezondheid van patiënten en werknemers, zodat dit op een positieve manier kan bijdragen aan herstel. 

Zo fit als je kunt

Met een bewuste en gezonde leefstijl voel je je fitter, vitaler en heb je meer energie. Je kunt op verschillende gebieden werken aan een gezonde leefstijl. Daarom richten we ons het komende jaar iedere maand op een bepaald thema. Daarbij kijken we naar de drie pijlers van een gezonde leefstijl: gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Schroom niet om contact met ons op te nemen! Je kunt ons bereiken via leefstijl@ggzfriesland.nl.

Direct hulp nodig?