Cliëntenraad Inspiratieprijs

Wat er ook komt, laat het komen

Wat er ook is, laat het zijn

Wat er ook gaat, laat het gaan.


Wat is het?
Een prijs waar elke cliënt van GGZ Friesland voor in aanmerking kan komen. Houd jij van schilderen, schrijven, muziek maken, fotograferen, dichten, tekenen of een andere vorm van creativiteit? Dan is dit iets voor jou! Doe mee en laat je inspireren door ons motto hierboven.

Het motto is van een bevlogen collega, voor wie elke cliënt telde en voor wie zich creatief uiten een bron van vrijheid en kracht was. Het inspireerde haar, het inspireerde ons en we hopen, dat het velen mag inspireren tot een mooie inzending!  

Waarom deze prijs?
De cliëntenraad vindt het belangrijk dat cliënten een podium hebben om hun creatieve kracht te laten zien. Kunst brengt troost, bevordert herstel en is een prachtig middel om met elkaar in gesprek te komen en elkaar te inspireren.

Wat doen we met je inzending?
Met de ingezonden werken organiseren we een reizende expositie langs de verschillende locaties van GGZ Friesland. In het voorjaar van 2021 worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. En natuurlijk is meedoen eigenlijk al winnen.

Wie kiest de winnaar?
Bezoekers mogen stemmen op hun favoriete kunstwerk. Daarnaast zal een vakjury de inzendingen beoordelen. Het oordeel van de vakjury én de stemmen van het publiek bepalen samen wie er in de prijzen vallen. De prijzen zijn bedoeld om de winnaar verder te stimuleren in zijn/haar artistieke ontwikkeling (nieuw materiaal of gereedschap, een passende cursus, etcetera).

Een compliment voor elke cliënt

  • Aanmelden kan alleen of met een groep
  • Je hoeft bij aanmelding je werk nog niet klaar te hebben
  • Liever niet je naam in de publiciteit? Geen probleem
  • Iedereen die een fysiek werk inlevert, krijgt zijn werk terug na bekendmaking van de winnaars*

*Zie voor verdere informatie de wedstrijdvoorwaarden.

De inzendingstermijn sluit op 1 oktober 2020. (Was eerst 1 juli, is verplaatst i.v.m. de corona maatregelen) 

Meedoen?
Zin om mee te doen? Je kunt je aanmelden via crinspiratieprijs@ggzfriesland.nl. Of via onderstaand formulier: 

Meer weten?

Direct hulp nodig?