Inspiratieprijs 2021



Wat er ook komt, laat het komen                          

Wat er ook is, laat het zijn

Wat er ook gaat, laat het gaan.


Wat is het?
Een prijs waar elke cliënt van GGZ Friesland voor in aanmerking kan komen. Houd jij van schilderen, schrijven, muziek maken, fotograferen, dichten, tekenen of een andere vorm van creativiteit? Dan is dit iets voor jou! Doe mee en laat je inspireren door ons motto hierboven.

Het motto is van een bevlogen collega, voor wie elke cliënt telde en voor wie zich creatief uiten een bron van vrijheid en kracht was. Het inspireerde haar, het inspireerde ons en we hopen, dat het velen mag inspireren tot een mooie inzending!  

Waarom deze prijs?
De cliëntenraad vindt het belangrijk dat cliënten een podium hebben om hun creatieve kracht te laten zien. Kunst brengt troost, bevordert herstel en is een prachtig middel om met elkaar in gesprek te komen en elkaar te inspireren.

Wat doen we met je inzending?
Met de ingezonden werken organiseren we een reizende expositie langs de verschillende locaties van GGZ Friesland. In het najaar van 2021 worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. En natuurlijk is meedoen eigenlijk al winnen.

Virtuele expositie
Naast de fysieke expositie hebben we ook een virtuele expositie. 10 december was de laatste dag van de expositie.

Breng hier je stem uit!
De stembussen zijn vanaf 10 december gesloten, de prijzen gaan nog bekend gemaakt worden.

Wie kiest de winnaar?
Bezoekers mogen stemmen op hun favoriete kunstwerk. Daarnaast zal een vakjury de inzendingen beoordelen. Het oordeel van de vakjury én de stemmen van het publiek bepalen samen wie er in de prijzen vallen. De prijzen zijn bedoeld om de winnaar verder te stimuleren in zijn/haar artistieke ontwikkeling (nieuw materiaal of gereedschap, een passende cursus, etcetera).

Sponsoren
De cliëntenraad inspiratieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Het Diakonessenhuis, stichting Vrienden van de GGZ, de provincie Fryslan en het Dr. C.J. Vaillant Fonds.

DiakonessenfondsVrienden van de GGZProvincie FryslanLVC

 

 

Meer weten?

Direct hulp nodig?