Opleidingsplaatsen Ervaringsdeskundige

Geplaatst op: 16-03-2020 | Solliciteren voor: 01-04-2020

GGZ-opleidingsplaatsen HBO - Ervaringsdeskundige (Associate Degree) met baangarantie
Wil je graag opgeleid worden tot HBO-Ervaringsdeskundige binnen de geestelijke gezondheidszorg? Dan is dit je kans! GGZ Friesland is er voor de mensen die ons het hardste nodig hebben. Om dit ook in de toekomst te blijven doen, hebben we mensen in verschillende functies hard nodig! Hiervoor biedt GGZ Friesland per september 2020 twee plaatsen voor de opleiding HBO-Ervaringsdeskundige aan.
 

Wat mag je verwachten?
In samenwerking met Hanzehogeschool Groningen volg je de Associate Degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. Dit is een tweejarige deeltijdopleiding voor studenten met cliëntervaring in onder andere de geestelijke gezondheidszorg, waarbij sprake is geweest van ontwrichting en herstel.

Je wordt opgeleid tot een competente ervaringsdeskundige die denkt en werkt vanuit herstel en empowerment centraal stelt. Vanuit die basis kiest de ervaringsdeskundige voor een bondgenootschap met de gebruiker van de zorg. Je ontwikkelt een kritische, reflectieve houding ten opzichte van jezelf, je beroep, het zorgsysteem en de maatschappij. Tijdens de opleiding combineer je werken en leren. Zo heb je tijdens het leer-werktraject minimaal twee verschillende leer/werkplekken.


Wij bieden:

 • Een leer- en arbeidsovereenkomst van minimaal 28 uren per week (inclusief een vergoeding van 4 uren per week voor lesdagen en studietijd);
 • Een vast contract als je je diploma behaald hebt;
 • Volledige vergoeding van collegegeld en een boekenbudget;
 • Passende praktijkbegeleiding;
 • Tijdens het volgen van de opleiding een salaris van maximaal bruto € 2.677, - (schaal 35)
 • En alle andere voordelen die zijn opgenomen in de CAO GGZ.
   

Wij vragen:

 • Je hebt zelf een doorleefde ervaring met ernstige ontwrichting en bent zelf cliënt geweest van de zorg van de GGZ
 • Een afgeronde opleiding mbo (niveau 4), een vwo- of havodiploma
 • Sociale vaardigheden en een onderzoekend en reflectief vermogen
 • Affiniteit met de geestelijke gezondheidszorg sector in het algemeen
 • Aantoonbare werkervaring als werknemer of vrijwilliger
   

Informatie en sollicitatie:
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. GGZ Friesland is een rookvrije instelling. Wij gaan er van uit dat je daar een bijdrage aan levert en op het werk niet rookt.  Voor informatie over de opleiding HBO-Ervaringsdeskundige kijk je op: Hanzehogeschool. Heb je vragen dan kan je bellen of mailen met: Kerah Ninah Lap, coördinator ervaringsdeskundigen, 06 - 83 52 79 53, KerahNinah.Lap@ggzfriesland.nlHeb je interesse in één van de opleidingsplaatsen? Stuur dan een motivatiebrief en je curriculum vitae vóór 1 april 2020 naar vacatures@ggzfriesland.nl, o.v.v. vacaturenummer CL20061. 

De sollicitatiegesprekken worden gehouden in week 15. Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?