Officieel: GGZ Friesland implementeert nieuw systeem voor facturatie en registratie

Geplaatst op: 28-12-2021

Het is officieel goedgekeurd: GGZ Friesland gaat in productie met het nieuwe systeem VIPLive van IT-bedrijf Topicus, dat is aangesloten op het Elektronisch Patiënten Dossier van EPD-leverancier Code24. Het project met de naam ‘Topico’ wordt hiermee succesvol afgerond. Het systeem VIPLive, dat efficiënter en makkelijker is om mee te werken, gaat de zorg- en administratief medewerker van GGZ Friesland vanaf 1 januari ontlasten in de registratiecontrole en facturatie.

In juli van dit jaar meldden wij al dat GGZ Friesland de innovatieve samenwerking aangaat met  de leveranciers Topicus en Code24. Het complete systeem is nu door de leveranciers opgeleverd en goedgekeurd door GGZ Friesland. De ingebruikname start bij de overgang naar het nieuwe jaar. Code24 levert het mConsole EPD al jaren aan GGZ Friesland en integreert dit nu met het financiële systeem (VIPLive) van Topicus. Hielko Ophoff, manager informatiemanagement bij GGZ Friesland, legt uit waarom deze technische verbinding uniek is:De koppeling tussen mConsole en VIPLive is ongekend, op basis van HL7 FHIR wordt de informatie uitgewisseld tussen de systemen. Voor de eindgebruikers is het één systeem. Nooit eerder werkten twee ZIS leveranciers zo intens en geïntegreerd samen’.

Nieuwe kijk op ‘Best of breed’
De geïntegreerde oplossing geeft een nieuwe kijk op ‘best of breed’. Niet eerder hebben twee leveranciers de dossiervoering en financiële afhandeling als twee losstaande componenten van één geïntegreerd EPD succesvol aangeboden. Dit is een unieke situatie, die merkbaar zal zijn in toekomstige EPD oplossingen. Het nieuwe geïntegreerde systeem vermindert de administratieve lasten voor zorgmedewerkers, waardoor meer tijd voor de patiënt ontstaat. Hielko: ‘Met het sterke, moderne en gebruikersvriendelijke EPD mConsole van Code24, en de zorgfacturatie motor VIPLive van Topicus, worden zorgverleners, zorgadministratieve medewerkers en financiële medewerkers optimaal ondersteund’.

Met de inzet van het nieuwe systeem zou je kunnen stellen dat GGZ Friesland optimaal voorbereid is op het Zorgprestatiemodel, aangezien deze software-combinatie niet ‘te lijden heeft’ onder het feit dat er nog constructies inzitten die gerelateerd zijn aan de oudere financieringsstelsels.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?