Scholing op maat 'Verbreed je kennis over geestelijke gezondheid en psychische problematiek'

Ongeveer de helft van alle Nederlanders krijgt ooit te maken met psychische problemen. Dit betekent dat u niet alleen in uw privéomgeving hiermee te maken kunt krijgen, maar ook tijdens uw werk, op de sportclub of gewoon op straat. Maar wat zijn eigenlijk veelvoorkomende psychische problemen? En hoe herkent u signalen bij iemand waarmee het niet goed gaat? Gaat u het gesprek aan? En zijn signalen van jongeren met een depressie eigenlijk anders dan bij bejaarden?  

Kortom, het herkennen van signalen en hoe te handelen in bepaalde situaties kan best lastig zijn. Daarom heeft GGZ Friesland een scholingsaanbod ontwikkeld. Dit aanbod bestaat uit verschillende modules die allemaal een ander onderwerp behandelen. Lees meer over ons modulaire aanbod in deze folder of klik op een van de modules in onderstaand overzicht voor meer informatie.

Het scholingsaanbod is geen onderdeel van de reguliere hulpverlening van GGZ Friesland, maar is een los (en betaald) aanbod voor iedereen die zijn/haar kennis op het gebied van geestelijke gezondheid en psychische problematiek wil verbreden.

De modules 
 

JeugdpsychiatrieOuderenpsychiatrie

Tijdsduur: 14 uur (meerdere dagdelen)

Tijdsduur: 4 uur
DepressieZelfdoding

Tijdsduur: 1,5 uur*

Tijdsduur: 1,5 uur*
RouwPsychose

Tijdsduur: 1 uur*

Tijdsduur: 1,5 uur*
EetstoornissenAngststoornissen

Tijdsduur: 1,5 uur*

Tijdsduur: 1,5 uur*
Psychiatrie en verslavingPersoonlijkheidsproblematiek

Tijdsduur: 1 uur*

Tijdsduur: 1,5 uur*

*Losse modules worden aangevuld met een uur algemene informatie over de geestelijke gezondheidszorg en GGZ Friesland. 

U kunt kiezen voor een of meerdere modules en op die manier uw eigen scholing samenstellen. U kunt scholing aanvragen voor minimaal 4 en maximaal 10 personen. Op die manier is er tijdens de scholing voldoende ruimte voor interactie. Uiteraard kunnen we bij een aanvraag voor meer dan 10 personen meerdere groepen maken.

Vanzelfsprekend adviseren wij u graag bij het maken van uw keuze en overleggen wij graag met u wat het beste bij uw vragen/wensen aansluit. Is er bijvoorbeeld al bepaalde basiskennis en wilt u meer de verdieping in, of wilt u bijvoorbeeld graag tijd toevoegen aan de scholing voor het bespreken van casuïstiek; alles is mogelijk.

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie en kosten via onderstaand formulier. Vinkt u alstublieft aan voor welke module(s) u interesse heeft en licht uw aanvraag toe. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Direct hulp nodig?