Cursus voor naasten

Cursus 'Psychische kwetsbaarheid in je naaste omgeving, handvatten voor naastbetrokkenen'
 

LET OP: In verband met de coronamaatregelen gaat deze cursus NIET door! We zijn bezig om een planning te maken voor een cursusaanbod in 2021. Zodra we de planning rond hebben zullen we daarover berichten.

 

 

De impact van de behandeling voor naasten van iemand met een psychische kwetsbaarheid kan groot zijn. Er zijn momenten dat je snel moet handelen zonder dat je, je echt goed kunt realiseren wat er gaande is. Zo kunnen er klachten ontstaan zoals slecht slapen en veel piekeren. Om goed je dierbare bij te kunnen staan en ook goed voor jezelf te zorgen is de cursus 'Psychische kwetsbaarheid in je naaste omgeving, handvatten voor naastbetrokkenen' in het leven geroepen. Deze cursus is er voor naasten die hulp nodig hebben met het verwerken van de huidige situatie.

Er komen verschillende onderwerpen aan bod waar jij als naaste veel aan kan hebben om meer inzicht en meer handvatten te krijgen. De cursus is interactief, dat wil zeggen dat je veel inbreng hebt en je veel kunt oefenen in de veiligheid van de groep. Veel van de geleerde vaardigheden kun je direct inzetten, voor jezelf, naar je dierbare of in gesprekken met hulpverleners.

De onderwerpen tijdens deze cursus zijn o.a.:

  • Kennismaken en inzicht krijgen in je eigen sociale steungroep;
  • Inzicht krijgen wat er met jouw dierbare aan de hand is;
  • Inzicht krijgen wat de kwetsbaarheid van jouw dierbare voor jouw persoonlijk betekent en hoe je daar (anders) mee om kunt gaan;
  • Samenwerken met een hulpverlener en afstemming zoeken met jouw dierbare en andere naasten: hoe doe je dat;
  • Hoe zorg je het beste voor jezelf, hoe kun je je dierbare het beste ondersteunen;
  • Terugblik en het stellen van doelen voor jezelf.

De cursus is verdeeld over zes bijeenkomsten van twee uur onder begeleiding van twee trainers. Op 27 oktober starten de wekelijkse bijeenkomsten, die elke dinsdag van 19:00 tot 21:00 plaatsvinden op Marshallweg 9 in Leeuwarden (kamer 005). De laatste bijeenkomst staat dan gepland op 1 december. 

De cursus is face-to-face, met inachtneming van de 1,5 meter en alle overige coronamaatregelen zoals handen desinfecteren. LET OP: in verband met de nieuwe coronamaatregelen kan het zijn dat deze cursus niet doorgaat. Hierover volgt later nog bericht.

De cursus is kosteloos. Je krijgt een werkmap waarin tips en verwijzingen naar literatuur staan, zodat je dit later nog eens kunt raadplegen. Kijk hier voor de flyer van de cursus.

Geïnteresseerd in deze cursus? Geef je vandaag nog op via onderstaand contactformulier:


 

LET OP: in verband met de nieuwe coronamaatregelen kan het zijn dat deze cursus niet doorgaat. Hierover volgt later nog bericht.

Meer weten?

Direct hulp nodig?