GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Mobiele applicaties (apps)

Ter ondersteuning van uw behandeling kunt u gebruik maken van een aantal medische applicaties die door GGZ Friesland zijn ontwikkeld. U hoeft overigens niet in behandeling te zijn om gebruik te mogen maken van deze handige tools.  

 

MedAlert - nooit meer uw medicijnen vergeten!

Met deze gratis applicatie voor de iPhone en Android stellen medicijngebruikers zelf herinneringen in voor de momenten waarop zij medicatie moeten innemen. Het instellen van alerts is simpel. Waneer u een herinnering invoert, kunt u aangeven welk medicijn en welke dosis u innemen, wanneer en hoe vaak. Op het moment dat u uw medicijnen moet innemen, geeft de smartphone een melding.

MedAlert biedt bovendien een aantal handige extra's zoals: inname-controle, voorraadbeheer en notities. Ook is de app geschikt voor de meest gebruikte anticonceptiemiddlelen, rekening houdendn met de cyclus.

Omdat er geen dataverkeer nodig is, zijn geen kosten verbonden aan het ontvangen van de herinnering. MedAlert is eveneens kosteloos te downloaden.

Download:
Apple App Store (iOS)
Google Play (Android)

 


MedDossier - altijd uw medische gegevens paraat!

Wie medische zorg krijgt, wil goed en foutloos geholpen worden. Met MedDossier kunt u er zelf voor zorgen dat u altijd de juiste medische informatie paraat hebt.

MedDossier is een handige tool om uw eigen medisch dossier bij te houden. U kunt er uw donorgegevens, medicijngebruik en belangrijke telefoonnummers in opslaan. Maar u kunt ook uw medische bijzonderheden beschrijven, bijvoorbeeld waar u allergisch voor bent, of u een chronische aandoening hebt en welke bloedgroep u heeft.

Download MedDossier zodat u in geval van nood altijd de juiste medische informatie paraat hebt.

Download:
Apple AppStore (iOS)
Google Play (Android)

 

ManieCheck: herken een manisch-depressieve stoornis

Bij mensen met een manisch depressieve stoornis wisselen een extreem uitgelaten stemming (de manie) en een depressie elkaar af. Het feit dat deze twee uitersten elkaar afwisselen, maakt dat de stoornis moeilijk wordt herkend. Daar komt bij dat een uitgelaten en vrolijke periode vaak niet wordt gezien als gevolg van deze stoornis. Vaak weten mensen zelf niet dat ze deze stoornis hebben en herkent de omgeving de signalen ook niet.

Om voor een snellere herkenning van de stoornis te zorgen, heeft GGZ Friesland een app ontwikkeld voor de smartphone; de ManieCheck. Met deze gratis app voor iPhone kunt door middel van een invulvragenlijst worden zien hoe het bij u zit. De korte zelftest is bedoeld om binnen een paar minuten een vermoeden van een manisch-depressieve stoornis te bevestigen of te ontkrachten.

In de app is ook meer informatie te vinden over de manisch-depressieve stoornis, zoals o.a. klachten, oorzaken en gevolgen. Voor meer informatie kunt u ook een bezoek brengen aan de speciale campagnepagina: www.ggzfriesland.nl/manischdepressief

Download:
Apple App Store (iOS)
Google Play (Android)