Cursus MHFA-JEUGD: Eerste hulp bij psychische problemen

Niet alleen volwassenen, maar ook veel jongeren kampen met psychische problemen. Maar hoe moet je nou precies handelen als je zoon of dochter, broertje, zusje, jeugdspeler of simpelweg een jong, voor jou zelfs onbekend iemand op straat ineens in psychische nood verkeert? Bel je de huisarts of bijvoorbeeld 112? Op deze en nog veel meer vragen biedt GGZ Friesland antwoord door middel van de cursus MHFA-JEUGD: ‘Eerste hulp bij psychische problemen bij jongeren’. En u kunt zich NU aanmelden!

Wat is het?

MHFA staat voor Mental Health First Aid. Deze in Australië ontwikkelde cursus, die inmiddels in 23 landen wordt gegeven, leert u hoe u moet handelen als  kinderen in de leeftijd van pakweg 8 tot en met 18 jaar in psychische nood verkeren. Tijdens de cursus krijgt u informatie over psychische problemen en u leert vaardigheden die nodig zijn om eerste hulp te verlenen.

Waarom ook MHFA-JEUGD?

De cursus is er niet alleen voor volwassenen - hier meer informatie - maar óók voor jongeren. MHFA-JEUGD is bedoeld voor iedereen die leeft of werkt met kinderen en jongeren in de leeftijd van pakweg 8 tot en met 18 jaar. Psychische nood is nu eenmaal niet aan leeftijd gebonden en weten hoe je moet handelen is dan ook aan te raden voor bijvoorbeeld ouders, familieleden, docenten, mensen binnen een verenigingskader, vrijwilligers van wijk-, buurt- of dorpshuizen en iedereen die in welke hoedanigheid dan ook betrokken is bij omgang met kinderen en jongvolwassenen. 

Signaleren of er psychische problemen kunnen ontstaan of zelfs al zijn, leren hoe je hiermee om moet gaan en welke vaardigheden daarvoor benodigd zijn, vormen punten die deel uitmaken van de cursus MHFA-JEUGD.

Duur en kosten

De totale duur van de cursus bedraagt twaalf uur en dat is verdeeld over vier dagdelen. Gecertificeerde trainers van GGZ Friesland geven de trainingen. Kosten: 275 euro.

ACTIE: Heeft u een kortingscode? Vul die dan hieronder bij het aanmeldformulier in en u ontvangt tijdelijk 10 procent korting!

Voor wie?

Iedereen die ouder is dan 18 jaar kan de cursus volgen. Dus dat behelst zowel niet-professionals als (semi-)professionals die in hun privé-leven of juist vanuit hun beroep te maken kunnen krijgen met kinderen of jongeren met psychische problemen. Er worden geen specifieke eisen gesteld aan mensen die deel willen nemen.

Kortom...

  • ...u leert hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen;
  • ...u leert hoe u de juiste hulpdiensten kunt alarmeren;
  • ...u ontvangt informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen;
  • ...u leert hoe u in een crisissituatie kunt handelen;
  • ...u krijgt de cursus verdeeld over vier dagdelen;
  • ...u kunt kiezen uit heel veel beschikbare data;
  • ...u krijgt de training van gecertificeerde trainers van GGZ Friesland;
  • ...u ontvangt na afloop een certificaat van deelname.

 

Jeugdtrainers 

Onze MHFA-jeugdtrainers: Diny de Haan en Joke Koning. 

Aanmelden? Kies zelf uw datum!

Via onderstaand formulier kunt u zich opgeven. In het menu kunt u zelf de gewenste data kiezen waarop u de cursus kunt volgen. De cursus wordt gegeven in Leeuwarden. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie. Wacht niet langer; we zien u graag komen!

Tip: vergeet niet om uw eventuele kortingscode in te vullen...

Meer weten?

Direct hulp nodig?