GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Meer over verblijven bij GGZ Friesland

Bij veel vormen van autisme is het goed mogelijk om zelfstandig te wonen en een baan te vinden. Maar soms is de stoornis in ernstigere vorm aanwezig, waardoor de dagelijkse bezigheden al een grote opgave kunnen zijn. Veel structuur en voorspelbaarheid is dan erg belangrijk.

Geïnteresseerden kunnen tijdens de rondleiding op zaterdag 5 april een kijkje nemen bij twee woonvormen voor mensen met autisme. Tijdens de rondleiding geven een klinisch psycholoog en een verpleegkundige uitleg over de problematiek, de begeleiding en het wonen op een locatie. Bezoekers kunnen de volgende woonvormen bekijken:

Locatie Achter de Hoven
Deze locatie biedt plaats aan (jong-)volwassenen die (nog) niet in staat zijn om zelfstandig te wonen. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer met wastafel. De andere ruimtes zijn voor gezamenlijk gebruik. Begeleiding is zeven dagen per week aanwezig. De begeleiders bieden structuur en veiligheid en begeleiden bij het leren van praktische vaardigheden. Ook wordt aandacht besteed aan de sociale vaardigheden door middel van groepsmomenten.

Locatie de Fruitstraat
Deze locatie biedt plaats aan volwassenen . Iedereen beschikt over een eigen appartement. Op deze locatie biedt MindUp begeleiding door de bewoners te bezoeken op afspraak. De begeleiding kan gegeven worden in een gesprek of bij ondersteuning in praktische vaardigheden. Groepsmomenten bestaan onder andere uit deelname aan koffie-uurtjes en een kookgroep.