Bouwen aan herstel met de Yucelmethode

title="Mehmet

Door Mehmet Yucel, ontwikkelaar van de Yucelmethode, systeemtherapeut en auteur van het boek 'Bouwen aan herstel' en Saniye Yucel- Ozturk, geregisterd systeemtherapeut bij NVRG. 

Tijdens de workshop wordt de Yucelmethode toegelicht. Dit is een methode waarmee op een beeldende en concrete manier snel duidelijk wordt hoe het leven van een patiënt eruitziet. Door te bouwen met blokken wordt in beeld gebracht hoe de draagkracht en de draaglast van mensen, gezinnen en netwerken in elkaar zit en hoe dit verbeterd wordt. 

De Yucelmethode helpt de situatie van de patiënt letterlijk in beeld te krijgen. Je bouwt met blokken een opstelling die een levenssituatie verbeeldt. De methode ‘Bouwen aan herstel’ is visueel en beeldend. Iemand bouwt, ziet en beleeft zelf een kleurrijke verbeelding van zijn situatie. Een beeld zegt meer dan woorden. De methode wordt gebruikt bij de begeleiding van mensen, gezinnen, families en netwerken, waarbij de patiënt wordt aangesproken op zijn eigen kracht om zijn problemen te overwinnen.

< Terug

Direct hulp nodig?