De genomineerden zijn bekend!

Lammerts van Bueren Inspiratieprijs 2017

Aan onze oproep om een collega of team te nomineren voor de Lammerts van Bueren Inspiratieprijs werd massaal gehoor gegeven door jullie. De suggesties stroomden binnen en de Raad van Bestuur had er een flinke kluif aan om de genomineerden te selecteren. Je kunt dit jaar op één van de maar liefst vijf genomineerden jouw stem uitbrengen tijdens het Eindejaarsevent.

Stemmen kan vrijdag tot 14.00 uur!

Tijdens het eindejaarsevent kun je van 11.00 tot 14.00 uur stemmen op jouw favoriet. Dat doe je door jouw kerstmarktticket te deponeren in één van de boxen die bij de kerstmarkt staan. De winnaar wordt om 15.00 bekend gemaakt in de zaal New York op de eerste verdieping van het Westcord. Iedereen is bij de uitreiking welkom (ook al heb je je alleen voor de kerstmarkt aangemeld).

Meld je nog aan aan voor het congres en/of de kerstmarkt!

Genomineerde Lammerts van Bueren Inspiratieprijs 2017

Ben Jansma
Ben is ervaringsdeskundige op de KVB Franeker. Officieel is hij nog in opleiding. Ben denkt, voelt en handelt voor 100% vanuit het perspectief van de patiënt. Hij stapt op patiënten af, buurt eens wat, maakt een wandeling of autoritje. Hij krijgt patiënten in actie: ze gaan weer boksen, wandelen, fietsen, lachen. Hij zet de patiënten aan het werk en dat doen ze met groot plezier. Hij gaat een dagje met patiënten op stap om te vieren dat zij al een flinke periode clean zijn. Ben staat naast de patiënt. Hij maakt op zijn gewone, eerlijke manier contact, waarbij hij dicht bij zichzelf blijft. Ben is nieuwsgierig. Hij luistert en stelt vragen. Hij weet ons te inspireren met zijn enthousiasme.

Restaurant Hege Wier
Het restaurant op de Hege Wier biedt aan deelnemers van MindUp een ervaringsplek met zinvolle dagbesteding. Hiermee verbeteren hun kansen op een leuke werkplek buiten de ggz enorm. Het mes snijdt ook nog eens aan twee kanten, want ze verzorgen dagelijks voor de bezoekers van het restaurant een uitstekende lunch en vergadercatering. Een goed voorbeeld van hoe de herstelvisie in de praktijk werkt, want het is voor patiënten én medewerkers van toegevoegde waarde. Het legt een mooie basis voor fit en gezond leven. Sommigen noemen het zelfs wel het beste bedrijfsrestaurant van Nederland: gezond en grotendeels biologisch Het restaurant levert altijd de perfecte cappuccino, lekkere maaltijden en de medewerkers zijn altijd goed gehumeurd. Top!

Titia de Haan
Titia heeft herstel door haar aderen stromen. Daar hebben de patiënten van BW Workum en mensen die thuisbegeleiding ontvangen veel baat bij. Zij werkt respectvol samen met patiënten, familie, medewerkers en netwerkcontacten (Fryske Marren, Súdwest Fryslân, ROC Friese Poort, Patyna, Waldrikhiem). Tijdens haar werk als persoonlijk begeleider geeft ze klinische lessen. Ze is een belangrijke verbindende schakel die zich in bescheidenheid hult. Titia is een fantastische ambassadeur voor MindUp. Kortom, een echte topper!

Kliniek Kind Jeugd
Zij hebben via de NVR-methodiek het aantal separaties drastisch weten terug te dringen. In 2017 hebben ze tot nu toe nog maar twee keer dwang en drang toegepast. Ze mogen met recht trots zijn op de NVR-methodiek waarmee ze werken. En dat delen ze graag met iedereen, ook in de volwassenpsychiatrie.

Ferdi Starrenburg
Ferdi werkt als psychiater bij de HIC-kliniek in Leeuwarden. Daar valt zijn bevlogenheid en flexibiliteit op. Hij durfde het bovendien aan om de deuren te openen van de kliniek voor de pop-upredactie van Trouw, die begin 2017 bij GGZ Friesland met verschillende collega’s meeliep. Dat leverde een opvallend en uniek inkijkje op in de wereld van de ggz in Nederland.

Meer weten?

Direct hulp nodig?