Corona Luisterservice

Geplaatst op: 21-12-2020

Om mensen te ondersteunen als zij worstelen met psychische vragen of hen op zijn minst een luisterend oor te bieden, zijn we op gestart met onze eigen 'Corona Luisterservice'. Dit is een gratis telefoon- en Whatsappdienst en is bedoeld voor de patiënten van Friesland. Je kunt bellen op maandag, woensdag en vrijdag van 12:30 tot 17:00.

De coronacrisis en de ‘intelligente lockdown’ zorgen volgens experts bij veel mensen voor een minder stabiele psychische gesteldheid. De situatie waarin de samenleving zich bevindt, vraagt nogal wat aanpassingen en dat lukt niet iedereen. Daarbij komt terughoudendheid van mensen om contact op te nemen met de huisarts of specialisten. Zodoende kunnen klachten, spanningen en problemen toenemen.

De telefoon- en Whatsappdienst wordt bemand door twee opgeleide ervaringsdeskundigen die een luisterend oor bieden en die kunnen putten uit eigen doorleefde ervaring.
Ze kunnen helpen met ondersteuning en, indien nodig, mensen op het spoor zetten van de huisarts, crisisdienst of sociaal domein. Contact leggen met de luisterservice kan anoniem.

Bereikbaarheid
De gratis Corona Luisterservice van GGZ Friesland is op maandag, woensdag en vrijdag van 12:30 tot 17:00 bereikbaar. Het nummer van de Corona Luisterservice is 058 - 293 2777. Wil je graag terug gebeld worden door een medewerker van de Corona Luisterservice? Laat dan je telefoonnummer achter en wij bellen je terug.

Lees je dit bericht op je mobiel. Dan kun je eenvoudig een bericht sturen met Whatsapp via deze link. Ook kun je een 'appje' sturen naar 058 - 293 2777.

 

Verkeert u in acute psychische nood en heeft u direct hulp nodig? Of is er iemand in uw omgeving die direct hulp nodig heeft? Zoek dan direct hulp!

Bent u in behandeling bij GGZ Friesland, dan verzoeken we je om contact op te nemen met je behandelaar.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?