Hoe ziet onze hulp er uit?

Onze hulp is voor iedereen anders. U heeft eerst een gesprek met ons. We bekijken welke klachten u heeft en waar u graag bij geholpen wordt. Samen maken we dan een herstelplan.

Tijdens de behandeling heeft u gesprekken, schrijven we meestal medicijnen voor. Vaak heeft u ook therapie.

U leert bijvoorbeeld wat emoties zijn, hoe u dat bij uzelf herkent en hoe u zich prettiger kunt voelen. Misschien voelt u wel veel spanning in uw lijf. We helpen u dan om te bekijken waardoor u die spanning voelt. En om u meer ontspannen te voelen. We onderzoeken waarom u sommige dingen zo lastig vindt. We kijken hoe dat komt en wat u nodig heeft, zodat het wat beter lukt. Daarnaast kijken we ook naar waar u juist goed in bent.

U kunt nog last hebben van nare dingen die gebeurd zijn. Met gesprekken geeft u dat een plekje. Zodat het niet steeds terugkomt en u geen vervelend gevoel meer heeft. De mensen om u heen kunnen u ook helpen en steunen. Samen met u en bijvoorbeeld uw man of vrouw, kinderen, ouders of begeleiders maken we een plan. Iedereen kan wat doen, zodat het weer beter met u gaat.

Familie en vrienden zijn belangrijk

Familie, vrienden of begeleiders zijn heel belangrijk. Ze kunnen u goed helpen, tijdens en na de behandeling. Daarom nodigen we ze vaak uit bij de gesprekken. U mag ze meenemen naar de gesprekken. Als u dat niet wilt, dan hoeft het niet. Maar het is goed dat ze op de hoogte zijn van uw behandeling. Zo begrijpen ze beter wat er aan de hand is. We leggen ook uit hoe familie, vrienden of begeleiders u kunnen helpen en steunen. Zodat u zich weer beter gaat voelen en u er niet alleen voor staat na de behandeling.

Hoe lang duurt onze hulp?

We kunnen niet precies zeggen hoe lang u hulp van ons krijgt. Het hangt af van welke klachten u heeft en hoe ingewikkeld die zijn. Een behandeling kan drie maanden duren, maar ook anderhalf jaar.

Polikliniek

Meer weten?

Direct hulp nodig?