Contact & aanmelding

Aanmelden voor het Jongvolwassenencircuit gaat via een verwijzer. Dit kan een huisarts zijn, een zorgverlener van een andere zorgorganisatie, of een medewerker van een wijk- of gebiedsteam bij jongeren onder de 18. Zodra de aanmelding binnen is wordt er zo snel mogelijk contact gezocht met de jongvolwassene door iemand uit het team. In dit eerste telefonische gesprek worden de verwachtingen van de jongvolwassene over de aanmelding besproken en wordt de meegestuurde informatie doorgenomen. Op die manier krijgen beide partijen een duidelijk beeld van de aanmelding.

Na het eerste contact volgt een intake, dit is meestal binnen twee weken. Dit intakegesprek is bedoeld om de jongvolwassene wat beter te leren kennen en te onderzoeken welke zorg en ondersteuning geboden kan worden vanuit het team. Na het intakegesprek wordt er een plan opgesteld voor de behandeling en gaat het team samen met de jongvolwassene, de familie en/of naastbetrokkenen aan de slag.

Zijn er naar aanleiding van de uitleg over het JVC nog vragen? Mail naar info@ggzfriesland.nl je vraag en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Meer weten?

Direct hulp nodig?