Spelletjes

Dilemmaspel maken, elke-dag-een-vraag-spel of ander spel maken 

Bedenk twee dilemma’s waar je uit moet kiezen. Spreek bijvoorbeeld af met een kennis dat hij ook dillema’s samenstelt en wissel ze dan met elkaar uit. Je kunt ook met elkaar bellen/appen en dan elkaar voor de keuzes of dilemma’s stellen. Daarnaast kun je ook ‘elke dag een vraag’ maken. Bedenk iedere dag een vraag zoals: 'Wat was vroeger je favoriete snoep?’ Beantwoord de vraag ook (schrijf het ergens op) en stel de vraag aan iemand anders. De ander kan ook iedere dag een vraag stellen. Daag elkaar uit tot creatieve vragen waar je echt even over moet nadenken. Dit kan ook een leuk gesprek op gang brengen. Misschien kun je zelfs nog wel een ander spel bedenken om te maken? 

Kruiswoordpuzzels 

Heb je een krant thuis liggen? Kijk eens of daar een kruiswoordpuzzel in zit! 

Kaartspel voor 1 persoon 

Als je thuis een stapelspelkaarten hebt liggen, kun je je best even vermaken! Met z’n tweeën kun je een spelletje doen, maar je kunt ook in je eentje een kaartspel doen zoals Patience en Freecell. Hoe dit moet, vind je in de bijlage! 

Spelletjes uit de kast 

Misschien heb je in je kast ook nog wel leuke spellen liggen. Ben je alleen en moet het met iemand anders? Kijk of je via Whatsapp bijvoorbeeld kunt beeldbellen met een kennis die ook zin heeft in een spelletje.  

Puzzelen 

Heb je op zolder nog ergens een puzzel liggen? Pak die er eens bij. Het werkt erg ontspannend en je hebt nu even de tijd.  

Internet & Apps 

Candy Crush 

Veel mensen kennen dit puzzelspel wel. Er zijn meer dan een biljoen levels; hoe ver kom jij? Het is te doen op telefoon en tablet. 

Angry Birds 

Een app met een spelletje waarbij je goed moet mikken om torens en vogeltjes om te laten vallen (het is moeilijker dan het klinkt!) 

Spele.nl  

Op www.spele.nl vind je veel verschillende mini games die je kunt doen. 

Meer weten?

Direct hulp nodig?