Contact houden met elkaar!

Bij meerdere activiteiten kun je een vrienden, familie of andere naasten betrekken. Dit vraagt wat creativiteit nu je niet samen kunt komen, maar het is niet onmogelijk.

Hieronder staan tips om met elkaar contact te houden.  

  • Ga (video) bellen met elkaar via bijvoorbeeld Whatsapp; 
  • Spreek af om dezelfde film tegelijkertijd te kijken en bel ondertussen of er na om het er over te hebben; 
  • Ga vanuit huis ieder een spel met en/of voor elkaar maken en wissel deze uit via de mail of bijvoorbeeld Whatsapp; 
  • Maak elke dag een korte omschrijving van wat jij hebt gedaan en wissel dat met een ander uit. Misschien brengt het de ander op ideeën of heeft de ander nog een tip voor jou; 
  • Schrijf kaarten/briefjes/mails naar elkaar; 
  • Whatsapp of sms elkaar elke dag een leuke boodschap; 
  • Maak een groepswhatsapp aan en wissel hier dingen in uit zoals film tips, recepten tips etc; 
  • Haak met elkaar. Ieder haakt een deel van een kleed en jullie zetten het later aan elkaar. 

Verder nog wat leuke aanvullingen:

Hulp bij videobellen en social-media voor ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds helpt in samenwerking met Ziggo en Samsung de oudere doelgroep met gratis hulp bij vragen over videobellen en social media door middel van Welkom Online. Dit is een telefonische helpdesk die je tussen 9:00 en 17:00 op werkdagen kunt bereiken op het nummer: 088-3442000 (gratis).

Nederland voor Elkaar, vrijwilligerswerk (ook/zeker in tijden van Corona)

Op de website van NL voor elkaar (https://www.nlvoorelkaar.nl/) kun je hulp vragen en aanbieden. Ook nu is dit nog altijd belangrijk. Zo zijn er mensen die bijvoorbeeld graag een kaartje zouden willen ontvangen. Kijk op de site voor meer informatie en denk wel goed om je eigen veiligheid en die van een ander!

Stuur elkaar een opdracht

Weet jij zo langzamerhand niet meer wat je nog kunt doen? Vind een buddy (kennis, familie, buren) en stuur elkaar elke dag een opdracht! Doe dit bijvoorbeeld via Whatsapp. Denk aan dingen als: doe een dansje en film dit, playback een nummer, doe een handstand, lap je ramen, borstel je huisdier, teken een olifant, etc. Jij stuurt elke dag een opdracht naar je buddy en hij/zij ook naar jou. Laat elkaar weten hoe het ging door middel van foto’s of filmpjes.

Samen netflixen via Netflix Party

We tipten het eerder al: spreek af om tegelijkertijd een film te kijken en bel ondertussen met elkaar. Nu kun je dit ook gemakkelijk doen via de app: Netflix Party. Je moet hier wel beide Netflix voor hebben maar dit zorgt er voor dat je echt tegelijkertijd kan kijken, kunt pauzeren en ondertussen met elkaar kunt chatten.

Meer weten?

Direct hulp nodig?