Bezoekregeling

Nadere maatregelen t.a.v. bezoek en verlof

Op Nij Bertilla is voorlopig geen bezoek mogelijk in verband met actuele besmettingen.

Voor de overige intramurale settingen zoals de Sânhichte, de Parlevinker, de HIC’s, de KVB’s, De Flinter, de FPA en de BW’s geldt tot nader order het bezoekersbeleid, zoals deze ook in de VVT wordt gehanteerd: in één week mag één bezoeker elke dag komen. Dit moet wel steeds dezelfde persoon zijn. In de volgende week daarna mag een andere bezoeker elke dag komen.

Een zelfde lijn wordt voor het verlof van onze patiënten gevolgd. Voor de KVB en alle klinieken (m.u.v. de traumaverwerkingskliniek) wordt gedurende de komende 10 dagen geen verlof verleend aan onze patiënten. Voor de traumaverwerkingskliniek wordt nog nader bezien hoe daar met de weekendverloven kan worden omgegaan.
 

Bezoekregeling Van Andel Kliniek te Drachten

Vanwege de uitbraak van de Britse variant van Covid-19 in Friesland hebben we helaas moeten besluiten de bezoekregeling aan kliniek Van Andel ouderenpsychiatrie te beperken. Dit om het risico op besmetting zo klein mogelijk te laten zijn. De beperking houdt in dat er per patiënt maximaal 3 maal per week bezoek welkom is, met 1 bezoeker per patiënt per bezoek. Per week kan er 1 iemand komen. Het is niet meer mogelijk om de patiënt mee naar buiten te nemen. Afspraken over bezoek kunnen alleen met de medewerkers van de zorgadministratie worden gemaakt, niet met de verpleging.

Vanzelfsprekend blijven op onze locatie de algemene RIVM richtlijnen gelden, zoals 1.5 meter afstand, de hand hygiëne, mondkapje dragen en niet op bezoek komen bij klachten. Daarnaast verzoeken we geen consumpties en dergelijke mee te nemen en indien mogelijk geen gebruik te maken van de toiletten. Tevens vragen we u vooraf aan u bezoek een triageformulier in te vullen. Dit formulier treft u aan bij onze ingang. Hierin bevestigt u geen klachten te hebben en laat u uw contactgegevens achter, zodat wij u kunnen bellen, mocht er later een Covid besmetting bekend worden.

U kunt een bezoekmoment reserveren via onze zorgadministratie. Dat kan op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via 088-3365688. Het is niet de bedoeling dat u op de afdeling of de kamer van uw naaste komt. Na uw bezoek worden de tafel en stoelen door ons gereinigd. Het is aan uzelf om ervoor te zorgen voor het begin van de avondklok weer thuis te zijn.
 

De bezoektijden zijn als volgt:
 

Woensdagmiddag en vrijdagmiddag:

13:30 uur – 14:30 uur (2 bezoekplekken beschikbaar)

14:45 uur – 15:45 uur (2 bezoekplekken beschikbaar)
 

Elke avond, dus ook in het weekend:

18:30 uur - 19:15 uur (4 bezoekplekken beschikbaar)

19:30 uur - 20:15 uur (4 bezoekplekken beschikbaar)
 

Daarnaast op Zaterdag & Zondag ook nog:

10:30 uur- 11:30 uur (4 bezoekplekken beschikbaar)

13:30 uur - 14:30 uur (4 bezoekplekken beschikbaar)

14:45 uur - 15:45 uur (4 bezoekplekken beschikbaar)

We willen nogmaals benadrukken dat we dit aangepaste bezoekbeleid hanteren voor de veiligheid van de opgenomen patiënten. Als het beleid verandert wordt u vanzelfsprekend daarover door ons geïnformeerd.

Meer weten?

Direct hulp nodig?