GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


GGZ Friesland Live - Veel gestelde vragen

­­­­­­­Heeft u problemen met het ontvangen van de livestream op uw computer, tablet of smartphone? Dan kunt u het volgende proberen

 

Ik heb geen beeld & geluid

Controleer of de stream al is begonnen
De stream is pas beschikbaar vanaf 20:00 op de dag van uitzending.

Pagina opnieuw laden
Probeer de pagina opnieuw te laden door op F5 te klikken. Werkt de stream nog steeds niet? Probeer dan onderstaande

Flash
Wanneer u de livestream bekijkt op een wat oudere computer dan maakt u waarschijnlijk gebruik van Adobe Flash. Dit is een plugin voor uw browser. De meeste browsers hebben tegenwoordig flash standaard geïnstalleerd. Het kan natuurlijk zijn dat uw browser dit nog niet heeft. U kunt controleren of u flash heeft door naar de volgende website te gaan: http://isflashinstalled.com Wanneer u daar de melding: “No, Flash is not installed” krijgt dan is flash niet geïnstalleerd.  U kunt flash installeren via de volgende link: https://get.adobe.com/flashplayer/?loc=nl

Browser
Het is erg belangrijk dat u beschikt over een recente versie van uw browser. Om er zeker van te zijn dat u de laatste versie van uw browser heeft is het belangrijk uw computer regelmatig te updaten. Het controleren van uw versie kan via: http://www.whatsmybrowser.org/ Maakt u gebruik van Internet Explorer? Dan heeft u minimaal versie 7 nodig.

Windows

Om de livestream te bekijken heeft u minimaal Windows 7 nodig. Windows XP is ondertussen verouderd. Het kan daarom zijn dat u nog wel video’s kunt kijken op YouTube, maar dat live video niet werkt.  Mocht u gebruik maken van Windows XP en werkt de stream niet? Maar een normale YouTube video wel? Dan kunt u het beste wachten tot de uitzending terug is te kijken op de website van GGZ Friesland. Weet u niet welke versie van Windows u heeft? Dan kunt u dat hier controleren: http://whatsmyos.com/
 

Ik heb wel beeld, maar hoor geen geluid

Controleer het geluid
Controleer eerst of het geluid van uw speakers aanstaat. Staat het geluid aan? Dan kunt u het volume van de ‘YouTube player’ aanpassen. Dit doet u door op het volgende icoontje te klikken:
U kunt nu het volume aanpassen. Werkt het nog steeds niet? Klik dan op het speaker icoontje rechts onder in beeld en selecteer het volume:


Het beeld en geluid hapert

Kwaliteit
Probeer de stream te bekijken op lagere kwaliteit. Dit kunt u doen door op het tandwieltje klikken. U kunt vervolgens de kwaliteit selecteren.

Internetverbinding
Om de livestream goed te ontvangen is het belangrijk dat uw internet verbinding snel genoeg is. Of uw internetverbinding snel genoeg is kunt u testen op http://www.speedtest.net - De download snelheid is het belangrijkst: Deze moet minimaal 1,5 Mbps per seconde zijn. Is uw internetverbinding trager? Dan kunt u de livestream helaas niet bekijken.