GGZ Friesland en RGOc organiseren Ouderensymposium in Thialf

Geplaatst op: 13-06-2022

Twee gerenommeerde, internationale sprekers, elf verschillende workshops op één fraaie locatie: dat zijn de ingrediënten voor het symposium ‘Ouderen met een psychose: optimistische hulpverleners gezocht!’ dat op 22 september plaatsvindt. GGZ Friesland organiseert dit symposium in samenwerking met het RGOc.

Het programma
De inloop is ’s ochtends vanaf 9.30 uur. Om 10.00 uur trapt dagvoorzitter Ton Dhondt af, gevolgd door een plenaire lezing van Paul David Meesters. Carl Cohen (hoogleraar SUNY Downstate Medical Center, Brooklyn, New York) neemt nog voor de koffie het stokje over. Hij geeft een overzicht van de actuele kennis over de doelgroep. Na een eerste workshopronde is de lunch. En aangezien we in Thialf zijn, is er de mogelijkheid om te schaatsen. Deze zijn in het ijsstadion voorradig en kunnen gratis gebruikt worden.

Meet the expert
Wat ook kan tijdens de pauze is een kennismaking met de buitenlandse sprekers. Zowel Cohen als zijn Britse collega Rob Howard (University College, London) maken hier tijd voor vrij.

Middagprogramma
Als iedereen is uitgeschaatst en uitgegeten, gaat het programma verder met een plenaire lezing van Howard. Hij vertelt over ouderen met een eerste psychose na hun 60e jaar. Na een kop koffie of thee, is de tweede en laatste ronde workshops. De dag wordt afgesloten met een borrel.

Het hele programma is hier te vinden.

Voor wie? 
Het symposium richt zicht zich op alle hulpverleners die werken met ouderen met een psychose. Dat betreft psychiaters, psychologen, maar zeker ook verpleegkundig specialisten, sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen en woonbegeleiders. Er wordt accreditatie aangevraagd voor onderstaande beroepsverenigingen:

- Accreditatiebureau - FGzPt
- AccreditatieBureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) (ABC1)
- Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals
- Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register
- LV POH-GGZ
- Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG)
- Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)
- Register Vaktherapie
- Registerplein

Aanmelden en kosten
GGZ Friesland organiseert het symposium in samenwerking met het RGOc. Aanmelden kan via deze link.

De uiterste aanmelddatum is 1 september.

De kosten voor deze informatieve dag, inclusief lunch en naborrel, bedragen 190,- euro. Van elke inschrijving gaat 10,- euro naar de Groengrijs Bus, een landelijke vrijwilligersorganisatie die met betaalbaar vervoer sociale participatie wil bevorderen. 

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?