Even nagenieten: een geslaagd Ouderensymposium

Geplaatst op: 23-09-2022

Donderdag 22 september was het Ouderensymposium 'Ouderen met een psychose: optimistische hulpverleners gezocht!' in Thialf. Na maandenlange voorbereidingen kwamen er gisteren ongeveer 140 deelnemers bijeen om het samen te hebben over ouderenpsychiatrie.

Na een kop koffie begon de dag met de opening van Ton Dhondt en een lezing van Paul David Meesters. Daarna was het de beurt aan professor Carl Cohen, die zijn lezing vanuit New York van tevoren had opgenomen en daarna ook nog in gesprek ging met Paul David. 

Een drankje en een heerlijke -door MindUp gebakken- cupcake verder was het tijd voor de eerste workshopronde. Men verspreidde zich over de mooie zalen van Thialf en ging naar de onderwerpen waar iedereen zich van tevoren voor had ingeschreven.

Om 12.45 uur was het tijd voor de lunch, maar wel met een iets andere insteek dan je zou denken. Naast een aantal uitgebreide en goedgevulde tafels vol lekkernij, konden de deelnemers de schaatsen aantrekken. Iedereen had de kans om (eventuele gehuurde) schaatsen aan te trekken en een aantal rondjes te rijden in het 'Schaatshart van de wereld'. Ook konden ze in gesprek met onze buitenlandse gasten Carl Cohen, die vanuit New York via Teams aanwezig was, en Rob Howard, die uit Londen was ingevlogen om een lezing te geven.

Na de pauze ging het woord naar diezelfde Rob Howard en vond de tweede workshopronde plaats. Uiteraard werd deze geslaagde dag nog afgerond met een bitterbal en een biertje. Veel kennis, een unieke omgeving en een uitstekende catering maakten deze dag tot een succes! Geniet nog even met ons mee:

 

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?